
Właściwości Biotech USA Iso Whey Zero Xmas Edition 500g:
-
Opakowania wykonane ze zmniejszonej ilości plastiku
-
Składnik bazowy: Native Whey Isolate
-
Wyjątkowa zawartość białka
-
Z dodatkiem aminokwasów: glutaminy i BCAA
-
Szybkie i łatwe wchłanianie
-
Bez cukru, laktozy i glutenu
-
Bez środków konserwujących
-
Bez oleju palmowego
-
Bez aspartamu
Iso Whey Zero Xmas Edition 500g od Biotech USA – najwyższej jakości izolat białka serwatkowego o niepowtarzalnym smaku!
Biotech USA Iso Whey Zero Xmas Edition to najwyższej jakości, pozbawiony cukru, laktozy oraz glutenu izolat białka serwatkowego, ze składnikiem bazowym w postaci Native Whey Isolate, dodanym BCAA oraz glutaminą, w opakowaniu wykonanym z mniejszej ilości plastiku.
Mniej plastiku, większa dbałość
Uważamy, że nasze środowisko i przyszłość naszej planety są ważne, dlatego stworzyliśmy to opakowanie z mniejszą ilością plastiku! To opakowanie zawiera 87% mniej plastiku w porównaniu do opakowania 2270 g.
Native Whey
Wyniki biorą swój początek w składnikach bazowych. Nasz Native Whey Isolate jest produkowany bezpośrednio ze świeżego mleka po pasteryzacji mikro- i ultrafiltracji w niskiej temperaturze, a następnie poddany procesowi pulweryzacji w specjalnie przeznaczonych do tego suszarniach. Dzięki tej unikalnej procedurze struktura białka pozostaje zachowana w swojej najpełniejszej formie i pozostaje bogata w immoglobulinę (przeciwciała) i laktoferynę (będącą częścią układu odpornościowego). Surowiec jest także wolny od substancji chemicznych i innych zanieczyszczeń.
CZYM JEST NIETOLERANCJA LAKTOZY?
Laktoza, znana także jako “cukier mleczny” jest węglowodanem złożonym, stanowiącym ok. 2-8% suchej masy mleka. Laktoza jest nam potrzebna głównie w okresie niemowlęcym, dlatego nie jest rzadkością, że w okresie dorosłym twój organizm nie produkuje laktazy, enzymu odpowiedzialnego za rozbicie laktozy, co z kolei jest przyczyną jej nietolerancji. Dzisiaj niemal 75% populacji światowej cierpi z powodu nietolerancji laktozy.
CZEMU POTRZEBUJESZ BIAŁEK?
Białko jest najważniejszym budulcem twojego ciała, źródłem składników odżywczych, zbudowanym z aminokwasów produkowanych przez nasz organizm i dostarczanych ze źródeł zewnętrznych. Wspomaga utrzymanie masy mięśniowej, gdy trenujesz jesteś na diecie lub na co dzień. Twój organizm wymaga większej ilości białek, gdy regularnie trenujesz, chcesz zwiększyć masę mięśniową lub wraz z wiekiem.
BIAŁKO JAKO SKŁADNIK ODŻYWCZY
Białko to najważniejszy budulec naszego organizmu, źródło składników odżywczych zbudowanych z aminokwasów wytwarzanych przez nasz organizm i uzupełnianych ze źródeł zewnętrznych. Przyczynia się do utrzymania i rozwoju tkanek mięśniowych. Więcej białka potrzebujesz, jeśli regularnie uprawiasz sport, jeśli chcesz zwiększyć masę mięśniową, jeśli chcesz schudnąć lub z wiekiem.
DLACZEGO SUPLEMENT BIAŁKOWY?
Wypijanie koktajli białkowych jest szybkim, praktycznym i bardzo efektywnym sposobem na dostarczenie organizmowi odpowiedniej ilości białek. Wystarczy białko w proszku, shaker, trochę wody. Proszek białkowy można pozyskać z mleka, jak również ze źródeł zwierzęcych, roślinnych lub ich połączenia. Jego wchłanianie może przebiegać szybko (30-40 minut), umiarkowanie (1-2 godziny) lub wolno (ponad 2 godziny). Podobnie jak wszystkie produkty Biotech USA Iso Whey Zero Xmas Edition składa się z bezpiecznych i starannie dobranych składników.

Sposób użycia Iso Whey Zero Xmas Edition Biotech USA 500g:
Wymieszać 1 porcje (25 g = ok. 1 miarka wypełniona do górnego oznaczenia = ok. 2 czubate łyżki) produktu z 200 ml albo 350 ml wody, najlepiej używajac shakera. (**Produkt wymieszany z 350 ml wody nie zawiera laktozy.) W dni treningowe spożywać 1 porcje rano i 1 porcje bezpośrednio po treningu. W dni bez treningu spożywać 1 porcje rano i 1 popołudniu.
Składniki Iso Whey Zero Xmas Edition Biotech USA 500g:
Wielkość opakowania: 500g
Wielkość porcji: 25g
Ilość porcji w opakowaniu: 20
izolat białka serwatki (mleko) 88% [izolat białka serwatki (mleko), emulgator (lecytyny (soja))], mieszanka kremująca [częściowo uwodorniony tłuszcz kokosowy, odtłuszczone mleko w proszku, emulgatory (E471, E472a), syrop glukozowy, sacharoza, białko mleka, stabilizator (fosforany potasu), substancja przeciwzbrylająca (fosforany wapnia)], L-glutamina 3,1%, aromaty, sól, emulgator (lecytyny (soja)), substancje zagęszczające (karagen, guma ksantanowa), barwnik (karmel amoniakalny), substancja przeciwzbrylająca (dwutlenek krzemu), L-leucyna 0,2%, substancja słodząca (sukraloza), L-izoleucyna 0,1%, L-walina 0,1%.
%RWS – referencyjna wartość spożycia