
Ser holenderski niskotłuszczowy OstroVit to ser podpuszczkowy dojrzewający, w którym zawartość tłuszczu została obniżona do 5%. Jego zaletą jest niewielka kaloryczność, w porównaniu do standardowego produktu, oraz wysoka zawartość białka. Mimo niskiej zawartości tłuszczu produkt wyróżnia się przepysznym, delikatnym smakiem i doskonałą strukturą. Idealnie sprawdza się jako składnik dań na zimno, jak i na ciepło. Jest pysznym dodatkiem do sałatek, kanapek, pizzy czy różnego rodzaju zapiekanek. Doskonale rozpuszcza się pod wpływem wysokiej temperatury.
Dzięki niskiej zwartości tłuszczu i obniżonej kaloryczności, produkt jest zdrowszym zamiennikiem pełnotłustego sera. Jest odpowiedni dla osób, które chcą ograniczyć ilość tłuszczu w codziennej diecie. Skierowany jest głównie do sportowców, osób będących na diecie odchudzającej, osób z chorobami sercowo - naczyniowymi oraz zaburzeniami gospodarki lipidowej.
Zalety:
-obniżona zawartość tłuszczu
-obniżona kaloryczność
-wysoka zawartość białka
-delikatny smak
-doskonała rozpuszczalność pod wpływem wysokiej temperatury
-zdrowszy zamiennik pełnotłustego sera
Dawkowanie:
W zależności od zapotrzebowania
Składniki:
Wartość odżywcza | 100 g | % RWS 100 g |
| Wartość energetyczna | 841 kJ/ 200 kcal | 10 % |
| Tłuszcze : w tym tłuszcze nasycone: | 5,5 g 3,6 g | 8 % 18 % |
| Węglowodany w tym cukry: | 1.5 g <0.5 g | <1% <1% |
| Białko | 36 g | 72 % |
| Sól | 1,5 g | 25 % |
| Skład: mleko, sól, sabilizator: chlorek wapnia, substancja konserwująca: lizozym z jaj, barwnik: annato %RWS- Referencyjna Wartość Spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400kJ/ 2000 kcal) |