Sfermentowana soja (natto) jest tradycyjnie spożywana w Japonii. Uzyskuje się ją na drodze fermentacji soi z użyciem szczepu bakterii Bacillus subtilis (natto). Bakterie te działając na białko soi, powodują powstanie enzymu – nattokinazy. Nie zawiera witaminy K. 1998 r. firma Japan Bio Science Laboratory jako pierwsza na świecie wyizolowała i wprowadziła Nattokinazę na rynki USA, UE, Korei, Tajwanu i Chin pod marką NSK-SD® . Produkt jest pozyskiwany w wyniku opatentowanego procesu fermentacji przy użyciu bakterii Bacillus subtilis natto.
Firma Japan Bio Science Laboratory to największy producent Nattokinazy na świecie. Dodatkowo produkuje Nattokinazę nie zawierającą witaminy K2. To jedyna japońska firma, która może eksportować Nattokinazę bez witaminy K2.
Sposób użycia Nattokinaza NSK-SD 100mg Kenay 300 kapsułek:
1 kapsułka dziennie.
UWAGA!!! Nie należy przekraczać zalecanej dziennej porcji do spożycia. Produkt nie może być stosowany przez osoby uczulone na którykolwiek z jego składników. Przechowywać w miejscu niedostępnym dla małych dzieci. Przechowywać w miejscu suchym w temperaturze pokojowej w szczelnie zamkniętych opakowaniach.