Właściwości AMIX Whey-Pro Fusion Protein 2300g izolatu oraz koncentratu białek serwatkowych:
-
Idealny jako shake potreningowy, dodatek do dietetycznych przepisów, czy zamiennik posiłku i łatwe uzupełnienie białka w diecie
-
Promuje budowanie suchej masy mięśniowej lub redukcję tłuszczu – w zależności od Twojego celu
-
Niweluje zakwasy, przyspiesza regenerację, odżywia mięśnie i modeluje sylwetkę
-
Działanie prozdrowotne dzięki zawartości frakcji białkowych tj. immunoglobuliny, laktoferyny,alfa laktoalbumina, niedostępne w zwykłych odżywkach białkowych typu WPC
-
Amix Fusion dedykowany nie tylko dla tych, którzy trenują. Sprawdzi się równie fantastycznie na co dzień, dla osób które chcą zrzucić parę zbędnych kilogramów w zdrowy sposób, bez ćwiczeń
-
Bezproblemowe trawienie i przyswajalność – w celu zniwelowania problemów żołądkowych dodaliśmy mieszankę enzymów trawiennych DigeEnzyme®
-
Najlepsze źródło białka – fuzja koncentratu serwatki WPC oraz Izolatu białka CFM – niedostępne w większości produktów konkurencji. Białko CFM – jest najdoskonalszym produktem białkowym jaki na ten moment można wyprodukować
-
Najlepszy profil aminokwasów, w tym BCAA, Glutamina oraz EAA
Whey-Pro Fusion Protein 2300g od Amix – dla osób chcących budować czystą masę mięśniową!
AMIX Whey-Pro Fusion Protein to produkt białkowy łączący izolat i koncentrat białka serwatki w jednym suplemencie. W odżywce AMIX zastosowano Izolat CFM (mikrofiltracja przepływu krzyżowego) gwarantujący wysoką zawartość białka, oraz zawartość frakcji białkowych tj. Alfa laktoalbumina – które korzystanie wpływają na pracę układu odpornościowego oraz stan naszej flory bakteryjnej.
Nazwa FUSION może sugerować, że białko zawarte w produkcie nie pochodzi z jednego źródła. Fusion jest mieszanką uzyskanego na zimno koncentratu białka serwatkowego i certyfikowanego CFM® produkowanego przez Glanbia®. Jest to ogromna firma z siedzibą w Irlandii. Potentat na skalę światową sprzedający swoje produkty w ponad 130 różnych krajach na całym globie. Posiadacz oryginalnego patentu na białko uzyskiwane poprzez mikrofiltrację w przepływie krzyżowym – CFM®.
Sposób użycia Whey-Pro Fusion Protein Amix 2300g:
W zależności od dziennego zapotrzebowania na białko, należy przyjmować 1 miarkę (35 g) między posiłkami 1-3 razy dziennie, rozcieńczoną w 200-300 ml zimnej wody lub odtłuszczonego mleka. W dni treningowe Amix Protein Fusion najlepiej stosować bezpośrednio po treningu (1 miarka 35g) z wodą. W dni bez treningu można stosować jako dodatek lub zamiennik posiłku z wodą lub mlekiem.
UWAGA!!! Nie należy przekraczać zalecanej dziennej porcji do spożycia. Produkt nie może być stosowany przez osoby uczulone na którykolwiek z jego składników. Przechowywać w miejscu niedostępnym dla małych dzieci. Przechowywać w miejscu suchym w temperaturze pokojowej w szczelnie zamkniętych opakowaniach.
Składniki Whey-Pro Fusion Protein Amix 2300g:
Wielkość opakowania: 2300g
Wielkość porcji: 35g
Ilość porcji w opakowaniu: 65
-smak waniliowy: ultrafiltrowany koncentrat białka serwatkowego (z mleka), izolat białka serwatkowego CFM z frakcjami białkowymi (z mleka), maltodekstryna, stabilizatory: hydrolizat kolagenu, ksantan i guma guar; Emulgator: sojowy lecytyna; Aromat wieloenzymatycznych kompleks Digezyme®(amylaza, celulaza, laktazy, lipazy, proteazy obojętnej bakterii), substancje słodzące: sukraloza (Splenda®) i acesulfam K.
-smak czekoladowy, kremowe ciasteczko, podwójna biała czekolada, moca-czekolada, czekolada-kokos, orzech-czekolada-karmel: ultrafiltrowany koncentrat białka serwatki (z mleka), izolat białka serwatki CFM z frakcjami białka(z mleka) ), maltodekstryna, proszek kakaowy, stabilizatory: hydrolizat kolagenu, ksantan i guma guar; Emulgator: sojowy lecytyna; Aromat wieloenzymatycznych kompleks Digezyme ® (amylaza, celulaza, laktazy, lipazy, proteazy obojętnej bakterii), substancje słodzące: sukraloza (Splenda ® ) i acesulfam K.
-smak bananowy: ultrafiltrowany koncentrat białka serwatkowego (z mleka) , izolat białka serwatkowego CFM z frakcjami białkowymi (z mleka) , maltodekstryna, stabilizatory: hydrolizat kolagenu, ksantan i guma guar; Emulgator: sojowy lecytyna; barwnik: kurkumina; Aromat wieloenzymatycznych kompleks Digezyme ® (amylaza, celulaza, laktazy, lipazy, proteazy obojętnej bakterii), substancje słodzące: sukraloza (Splenda ®) i acesulfam K
-smak dzikie jagody, smak truskawkowy: ultrafiltrowany koncentrat białka serwatkowego (z mleka), izolat białka serwatkowego CFM z frakcjami białkowymi (z mleka), maltodekstryna, stabilizatory: hydrolizat kolagenu, ksantan i guma guar; Emulgator: sojowy lecytyna; barwienie: ekstrakt z buraków; Aromat wieloenzymatycznych kompleks Digezyme ® (amylaza, celulaza, laktazy, lipazy, proteazy obojętnej bakterii), substancje słodzące: sukraloza (Splenda ® ) i acesulfam K
-smak pinacolada: ultrafiltrowany koncentrat białka serwatki (z mleka) , izolat białka serwatki CFM z frakcjami białkowymi (z mleka) , maltodekstryna, stabilizatory: hydrolizat kolagenu, ksantan i guma guar; Emulgator: sojowy lecytyna; barwienie: ekstrakt z czerwonych buraków i kurkumina; Aromat wieloenzymatycznych kompleks Digezyme ® (amylaza, celulaza, laktazy, lipazy, proteazy obojętnej bakterii), substancje słodzące: sukraloza (Splenda ® ) i acesulfam K
-smak melonowo-jogurtowy, jabłko z cynamonem, pistacje: ultrafiltrowany koncentrat białka serwatkowego (z mleka), izolat białka serwatkowego CFM z frakcjami białkowymi (z mleka), maltodekstryna, stabilizatory: hydrolizat kolagenu, ksantan i guma guar; Emulgator: sojowy lecytyna; barwnik: kompleksy miedziowe chlorofilów i chlorofilin; Aromat wieloenzymatycznych kompleks Digezyme ®(amylaza, celulaza, laktazy, lipazy, proteazy obojętnej bakterii), substancje słodzące: sukraloza (Splenda®) i acesulfam K
Zawartość
|
W 100g
|
W porcji 35g
|
Wartość energetyczna
|
373,5 kcal / 1581 kJ
|
130 kcal / 554 kJ
|
Tłuszcze
|
4,7 g
|
1,65 g
|
z czego nasycone
|
<2,5 g
|
<1 g
|
Węglowodany
|
7,8 g
|
2,7 g
|
z czego cukry
|
3,4 g
|
1,2 g
|
Białko
|
75 g
|
26,25 g
|
Sól
|
1,3 g
|
<0,35 g
|
DigeZyme®
|
150 mg
|
52,5 mg
|
Typowy profil aminokwasowy w 100 g białka
|
Alanina
|
4,805 mg
|
Metionina *
|
2300 mg
|
Arginina
|
2500 mg
|
Fenyloalanina *
|
2 900 mg
|
Kwas L-asparaginowy
|
11 800 mg
|
Prolina
|
6510 mg
|
Cysteina / cystyna
|
2,205 mg
|
Serine
|
4,305 mg
|
Glutamina **
|
19 695 mg
|
Treonina *
|
7800 mg
|
Glicyna
|
1900 mg
|
Tryptofan *
|
1700 mg
|
Histydyna
|
1,605 mg
|
Tyrozyna
|
2,505 mg
|
Isoleucyna * †
|
6,205 mg
|
Valine * †
|
5,305 mg
|
Leucine * †
|
10,010 mg
|
Lizyna *
|
8800 mg
|
* Niezbędne aminokwasy † Aminokwasy
** Wartości glutaminy oparte na zawartości kwasu glutaminowego
|
%RWS – referencyjna wartość spożycia