Właściwości Biotech USA Micellar Casein 2270g:
Micellar Casein 2270g od Biotech USA – micelarna kazeina o długim czasie wchłaniania na przyrost masy mięśniowej!
Biotech USA Micellar Casein zawiera tylko wolnowchłanialne białko – micelarną kazeiną, która zapewnia twoim mięśniom składniki odżywcze na dłuższy czas. To doskonały wybór przed snem lub na czas długiej podróży, ponieważ trawienie białek kazeinowych może trwać nawet do 8 godzin.Kazeina micelarna jest koloidalną cząsteczką-olbrzymem i z racji swojej szczególnej struktury jest białkiem o powolnym wchłanianiu.
Złożona kompozycja Biotech USA Micellar Casein zapewnia długotrwałe odżywianie naszym mięśniom. Ten złożony skład zapewnia długotrwałe dostarczanie substancji odżywczych do mięśni. To znakomity wybór przed snem lub w długiej podróży, ponieważ trawienie białek kazeinowych może zająć dobrych kilka godzin.
Sposób użycia Micellar Casein Biotech USA 2270g:
Należy wymieszać 1 porcję (30 g = 1 płaska łyżka (miarka) = 2 czubate łyżki) z 300 ml wody. Użyj szejkera! Wypij przed snem.
UWAGA!!! Nie należy przekraczać zalecanej dziennej porcji do spożycia. Produkt nie może być stosowany przez osoby uczulone na którykolwiek z jego składników. Przechowywać w miejscu niedostępnym dla małych dzieci. Przechowywać w miejscu suchym w temperaturze pokojowej w szczelnie zamkniętych opakowaniach.
Składniki Micellar Casein Biotech USA 2270g:
Wielkość opakowania: 2270g
Wielkość porcji: 30g
Ilość porcji w opakowaniu: 75
-smak ciastko z kremem: koncentrat kazeiny micelarnej (z mleka) 87%, L-glutamina 5%, aromaty, mieszanka kremująca [częściowo uwodorniony tłuszcz kokosowy, odtłuszczone mleko w proszku, emulgatory (E471, E472a), syrop glukozowy, sacharoza, białko mleka, stabilizator (fosforany potasu), substancja przeciwzbrylająca (fosforany wapnia)], kakao w proszku [masa kakaowa, tłuszcz kakaowy, kakao w proszku o obniżonej zawartości tłuszczu, emulgator: lecytyny (soja), aromaty], cynamon, substancja zagęszczająca (guma celulozowa), sól, substancja przeciwzbrylająca (dwutlenek krzemu), substancja słodząca (sukraloza).
-smak truskawkowy: koncentrat kazeiny micelarnej (z mleka) 87%, L-glutamina 5%, aromaty, kwas (kwas cytrynowy), mieszanka kremująca [częściowo uwodorniony tłuszcz kokosowy, odtłuszczone mleko w proszku, emulgatory (E471, E472a), syrop glukozowy, sacharoza, białka mleka, stabilizator (fosforany potasu), substancja przeciwzbrylająca (fosforany wapnia)], substancja zagęszczająca (guma celulozowa), sól, substancja przeciwzbrylająca (dwutlenek krzemu), substancja słodząca (sukraloza), barwnik (czerwień Allura AC*). *Czerwień Allura AC: może mieć szkodliwy wpływ na aktywność i skupienie uwagi u dzieci.
-smak waniliowy: koncentrat kazeiny micelarnej (z mleka) 90%, L-glutamina 5%, aromaty, mieszanka kremująca [częściowo uwodorniony tłuszcz kokosowy, odtłuszczone mleko w proszku, emulgatory (E471, E472a), syrop glukozowy, sacharoza, białka mleka, stabilizator (fosforany potasu), substancja przeciwzbrylająca (fosforany wapnia)], substancja zagęszczająca (guma celulozowa), sól, substancja przeciwzbrylająca (dwutlenek krzemu), substancja słodząca (sukraloza), barwnik (tartrazyna*). *Tartrazyna: może mieć szkodliwy wpływ na aktywność i skupienie uwagi u dzieci.
-smak czekoladowy: koncentrat kazeiny micelarnej (z mleka) 85%, kakao w proszku o obniżonej zawartości tłuszczu, L-glutamina 5%, mieszanka kremująca [częściowo uwodorniony tłuszcz kokosowy, odtłuszczone mleko w proszku, emulgatory (E471, E472a), syrop glukozowy, sacharoza, białka mleka, stabilizator (fosforany potasu), substancja przeciwzbrylająca (fosforany wapnia)], aromaty, substancja zagęszczająca (guma celulozowa), sól, substancja przeciwzbrylająca (dwutlenek krzemu), substancja słodząca (sukraloza). Możliwa obecność mleka, jaj, glutenu, soi, skorupiaków, dwutlenku siarki, orzechów.
Zawartość
|
W 100g
|
%RWS
|
W porcji 30g
|
%RWS
|
Wartość energetyczna
|
1483 kJ/350 kcal
|
18,00%
|
445 kJ/105 kcal
|
5%
|
Tłuszcz
|
3 g
|
4%
|
0,9 g
|
1%
|
w tym kwasy tłuszczowe nasycone
|
1,6 g
|
8%
|
0,5 g
|
2%
|
Węglowodany
|
6,8 g
|
3%
|
2 g
|
<1%
|
w tym cukry
|
4,8 g
|
5%
|
1,5 g
|
2%
|
Białko
|
73 g
|
146%
|
22 g
|
44%
|
Sól
|
1,1 g
|
18%
|
0,32 g
|
5%
|
%RWS – referencyjna wartość spożycia