Właściwości SCITEC 100% Hydrolyzed Whey Protein 2030g:
-
Zawiera tylko hydrolizat białka serwatki
-
Wspiera budowę i utrzymanie masy mięśniowej
-
Ultraszybka absorpcja białka
-
Niska zawartość cukrów i tłuszczów
-
Dodatek enzymu – laktaza
-
Aż 28g białka w porcji!
100% Hydrolyzed Whey Protein 2030g od Scitec – 100% hydrolizatu białka serwatki!
SCITEC 100% Hydrolyzed Whey Protein to najwyższej jakości odżywka białkowa, zawiera wyłącznie hydrolizat białka serwatki, nie ma w nim dodatku zwykłego koncentratu czy izolatu białka serwatki! Proces hydrolizacji natomiast rozbija białka na mniejsze cząsteczki, dzięki czemu proces trawienia, wchłaniania oraz wykorzystania tych białek przez organizm człowieka przebiega dużo szybciej. Z powodu tej ultraszybkiej absorpcji hydrolizowane białko serwatkowe jest idealne do spożycia po treningu (lub pomiędzy kilkoma sesjami treningowyim w ciągu dnia) lub jako pierwszy posiłek rano.
SCITEC 100% Hydrolyzed Whey Protein dzięki wysokiej zawartości białka przyczynia się do rozwoju i utrzymania masy mięśniowej, a także do utrzymania zdrowych kości. Dzięki niskiej zawartości tłuszczów i węglowodanów nie dostarcza zbędnych kalorii, a jedynie najwyższej jakości aminokwasy tak ważne dla mięśni! Aż 28g białka w porcji skutecznie przyczynia się do budowy suchej masy mięśniowej. 100% Hydrolyzed Whey Protein może być również spożywany przez osoby cierpiące na nietolerancję laktozy, ponieważ zawiera enzym laktazę.
Sposób użycia 100% Hydrolyzed Whey Protein Scitec 2030g:
Jedną porcję produktu (35 g=1 miarka) rozpuścić w 350 ml wody. Spożywać raz dziennie, najlepiej po treningu.
UWAGA!!! Nie należy przekraczać zalecanej dziennej porcji do spożycia. Produkt nie może być stosowany przez osoby uczulone na którykolwiek z jego składników. Przechowywać w miejscu niedostępnym dla małych dzieci. Przechowywać w miejscu suchym w temperaturze pokojowej w szczelnie zamkniętych opakowaniach.
Składniki 100% Hydrolyzed Whey Protein Scitec 2030g:
Wielkość opakowania: 2030g
Wielkość porcji: 35g
Ilość porcji w opakowaniu: 58
-strawberry-tiramisu: hydrolizowany izolat białka serwatki (z mleka, emulgator: lecytyna sojowa), Hydrolizowany koncentrat białka serwatki (z mleka, emulgator: lecytyna sojowa), aromat (truskawka, tiramisu), Kakao (20-22%) w proszku, substancje słodzące (Suklaroza, Acesulfam K), Chlorek sodu, substancja zagęszczająca (Guma ksantanowa), Mikrogranulowana ß-galaktozydaza (enzym Tolerase™ L laktaza)
-toffee: hydrolizowany izolat białka serwatki (z mleka, emulgator: lecytyna sojowa), Hydrolizowany koncentrat białka serwatki (z mleka, emulgator: lecytyna sojowa), Mieszanka toffikarmelowa [cukier, syrop karmelowy, laktoza, aromat, sól, substancja stabilizująca (Węglany sodu), aromat (cappuccino, karmel mleczny)], substancje słodzące (Suklaroza, Acesulfam K), Chlorek sodu, Mikrogranulowana ß-galaktozydaza (enzym Tolerase™ L laktaza)
Zawartość
|
W 100g
|
W porcji 35g
|
%RWS
|
Wartość energetyczna
|
1579 kJ / 376 kcal
|
550 kJ / 131 kcal
|
7%
|
Tłuszcz
|
4,0 g
|
1,4 g
|
*
|
w tym kw. tł. nasycone
|
2,0 g
|
0,7 g
|
*
|
Węglowodany
|
5,1 g
|
1,7 g
|
*
|
w tym cukry
|
4,0 g
|
1,4 g
|
*
|
Białko
|
80 g
|
28 g
|
*
|
Sól
|
1,1 g
|
0,37 g
|
*
|
Laktaza
|
|
1167 jednostek FCC** (11.67 mg)
|
*
|
RWS% - Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ/2000 kcal)