
Właściwości OLIMP Veggie Protein Bar 50g BATON BIAŁKOWY WEGAŃSKI:
-
Bardzo wysoka zawartość błonnika
-
Baton stworzony specjalnie dla wegan i wegetarian
-
Trzy niesamowite smaki oblane polewą o smaku czekoladowym
-
Dwie frakcje białka (izolat grochu i koncentrat ryżu) bez dodatku protein sojowych
-
Niska zawartość cukru, tylko kilka gram polioli i tłuszczów nasyconych, pozbawiony dodatku laktozy, produkt bezglutenowy
Veggie Protein Bar od Olimp – baton stworzony specjalnie dla wegan i wegetarian z niską zawartością cukru!
Będąc weganem lub wegetarianem nie trzeba rezygnować ze słodyczy! Marka Olimp z dumą prezentuje swój nowy produkt z zakresu żywności funkcjonalnej, który może okazać się Twoim nowym wsparciem podczas realizacji diety i w trakcie prac nad wymarzoną sylwetką. Oto OLIMP Veggie Protein Bar – wyjątkowy i wysokobiałkowy baton, który został pozbawiony jakichkolwiek odzwierzęcych składników. Dzięki przebadanym mikrobiologicznie komponentom i innowacyjnej technologii laboratoriów firmy Olimp postał produkt, który bez najmniejszego ryzyka pozwoli uzupełnić codzienną dietę o optymalną dawkę pełnowartościowych protein, wysoką ilość błonnika, a przede wszystkim raz na zawsze zastąpić niezdrowe słodycze
Najistotniejszym faktem dotyczącym składu OLIMP Veggie Protein Bar jest brak odzwierzęcych dodatków! Formuła batona firmy Olimp bazuje na izolacie białka grochu i koncentracie protein z ryżu. Producent świadomie zdecydował się zrezygnować z popularnej soi na rzecz niealergizujących źródeł białka dla diety wegetarian i wegan. Optymalna dawka protein została zestawiona z dużą zawartością błonnika pokarmowego i dodatkiem węglowodanów (przy zaledwie kilku gramach polioli!). To jednak nie koniec zalet OLIMP Veggie Protein Bar. Skład będący efektem pracy doświadczonych specjalistów marki Olimp, licznych badań czystości wykorzystanych komponentów i nowatorskiej technologii produkcji, został pozbawiony laktozy i jest bezglutenowy, co zmniejsza ryzyko wystąpienia niekorzystnych reakcji alergicznych ze strony przewodu pokarmowego. Co więcej, wegański baton od firmy Olimp odznacza się niską zawartością cukru i zawiera tylko kilka gram tłuszczów nasyconych. Dzięki temu zostawia w tyle „fit batony” konkurencji! A do tego nie traci nawet w promilu na swojej smakowitości!
OLIMP Veggie Protein Bar to produkt zaliczany do grona żywności funkcjonalnej, który jest rekomendowany przede wszystkim dla wegan i wegetarian pragnących uzupełnić codzienną dietę woptymalną dawkę białka roślinnego czy błonnika. Produkt z uwagi na niską zawartość cuktru i tylko kilka gram tłuszczy nasyconych może być stosowany w okresie odchudzania i redukcji tkanki tłuszczowej, jako bezpieczna i zdrowa alternatywa dla słodyczy. Z kolei jako produkt bezglutenowy i bez dodatku laktozy nie stwarza niepotrzebnego ryzyka dla osób z nietolerancjami czy alergiami pokarmowymi. Niewielki rozmiar, trzy niesamowite smaki, a przede wszystkim pełnowartościowy skład – wybierz Veggie Protein Bar i poznaj prawdziwą moc prosto z roślin!
Dawkowanie Veggie Protein Bar Olimp 50g:
W zależności od indywidualnego zapotrzebowania.
Składniki Veggie Protein Bar Olimp 50g:
Wielkość opakowania: 50g
Wielkość porcji: 50g
Ilość porcji w opakowaniu: 1
32,1% protein blend (izolat białek grochu, koncentrat białek ryżu białego), fruktooligosacharydy, izomaltoooligosacharydy*, 13,4% polewa o smaku czekoladowym zawierająca substancję słodzącą (substancja słodząca – maltitole; tłuszcze roślinne (palmowy, z nasion palmowych, shea), kakao o obniżonej zawartości tłuszczu (tłuszcz kakaowy 13%), emulgator – lecytyny (słonecznikowe)), olej rzepakowy, emulgator – lecytyny (sojowe); 3,4% kakaowe ciasteczka zawierające substancję słodzącą (mąka ryżowa, substancja słodząca – maltitole; skrobia kukurydziana, tłuszcz palmowy, kakao, mąka kukurydziana, inulina, olej słonecznikowy, substancja spulchniająca – węglany sodu; substancja zagęszczająca – guma ksantanowa; sól, emulgator – lecytyny (słonecznikowe); aromat), substancja utrzymująca wilgoć – glicerol; aromat, substancja zagęszczająca – karboksymetyloceluloza; przeciwutleniacz – mieszanina tokoferoli; substancja słodząca – glikozydy stewiolowe. *Izomaltoooligosacharydy to źródło glukozy. Informacja o alergenach: produkt może dodatkowo zawierać orzechy, orzeszki ziemne (arachidowe) i nasiona sezamu. Uwaga: spożycie w nadmiernych ilościach może mieć efekt przeczyszczający.
Informacja o wartosci odzywczej |
na porcje (1 baton) (50 g) |
na 100 g |
Wartosc energetyczna |
828 kJ / 198 kcal |
1657 kJ / 396 kcal |
Tłuszcz
|
10 g |
20 g |
w tym
kwasy tłuszczowe nasycone
|
3,9 g |
7,8 g |
Węglowodany
|
9,1 g |
18 g |
w tym
cukry
|
2,0 g |
4,0 g |
w tym alkohole wielowodorotlenowe (poliole) |
3,6 g |
7,2 g |
Błonnik
|
12 g |
24 g |
Białko
|
14 g |
27 g |
Sól
|
0,30 g |
0,59 g |