Właściwości ALLNUTRITION Blueberry In Jelly 1000g:
Blueberry In Jelly 1000g od Allnutrition – pyszna frużelina na bazie świeżych i soczystych jagód w delikatnym żelu bez dodatku cukru!
ALLNUTRITION Blueberry In Jelly to jagody w żelu, zwane również Frużeliną jagodową. Blueberry In Jelly to lekka konsystencja przypominająca nieco kisiel, w której zanurzyliśmy kawałeczki soczystych i przepysznych jagód.
ALLNUTRITION Blueberry In Jelly możesz wykorzystywać na wiele różnych sposobów. Jako dodatek do naleśników, lodów, bitej śmietany, mas cukierniczych, pierogów, makaronu, ryżu. Wszystkie owoce przed obróbką były świeże i starannie wyselekcjonowane.
Jagody zawierają składniki przeciwutleniające usuwają nadmiar wolnych rodników, co przyczynia się między innymi do poprawy wyglądu skóry, zawieraja substnację pomagającą przeciwdziałać namnażaniu się bakterii i wirusów, zawiera cyjanidyny i witaminę C mające zdolność zmniejszania odczynu zapalnego. Jagody są źródłem witamin A, B1, B2, PP i C, a także flawonoidów, garbników, antocyjanów, fitoestrogenów, pektyn, kwasu foliowego, błonnika oraz składników mineralnych: potas, fosfor, wapń, cynk, żelazo, mangan
Sposób użycia Blueberry In Jelly Allnutrition 1000g:
W zależności od indywidualnego zapotrzebowania.
UWAGA!!! Nie należy przekraczać zalecanej dziennej porcji do spożycia. Produkt nie może być stosowany przez osoby uczulone na którykolwiek z jego składników. Przechowywać w miejscu niedostępnym dla małych dzieci. Przechowywać w miejscu suchym w temperaturze pokojowej w szczelnie zamkniętych opakowaniach.
Składniki Blueberry In Jelly Allnutrition 1000g:
Wielkość opakowania: 1000g
jagoda (80%), substancja słodząca: erytrytol, woda, skrobia kukurydziana modyfikowana, regulator kwasowości: chlorek wapnia, aromat, koncentrat z czarnej marchwi, sok cytrynowy (z zagęszczonego soku), substancja konserwująca: sorbinian potasu, substancja słodząca: sukraloza
Zawartość
|
W 100g
|
%RWS
|
Wartość energetyczna
|
67 kcal
|
*
|
Tłuszcz
|
0,8 g
|
*
|
w tym kw. tł. nasycone
|
0 g
|
*
|
Węglowodany
|
24 g
|
*
|
w tym cukru
|
6,5 g
|
*
|
w tym poliole
|
9,9 g
|
*
|
Błonnik
|
2,4 g
|
*
|
Białko
|
0 g
|
*
|
Sól
|
0 g
|
*
|
%RWS – referencyjna wartość spożycia