Składniki Gainerator Olimp 1000g:
70% preparaty węglowodanowe Low-GLC® (maltodekstryny, długołańcuchowa, woskowa skrobia kukurydziana Waxy Maize, izomaltuloza*), 21% preparaty białkowe Slow-Mo-Pro® (kazeina micelarna (z mleka), koncentrat białek serwatkowych(z mleka), izolat białek serwatkowych (z mleka), albuminy białka jaja, hydrolizat białek serwatkowych (z mleka)), aromaty, aminokwasy rozgałęzione BCAA (0,6% L-leucyna, 0,3% L-izoleucyna, 0,3% L-walina), 1,2% L-glutamina, 1% olej MCT, substancje zagęszczające - guma ksantanowa, sól sodowa karboksymetylocelulozy; 0,7% buforowany monohydrat kreatyny; regulatory kwasowości - kwas jabłkowy, kwas cytrynowy (dla wszystkich rodzajów smaków truskawkowych); substancja przeciwzbrylająca - dwutlenek krzemu, substancja słodząca – sukraloza, 0,01% witaminy (kwas L-askorbinowy - wit.C, octan DL-α-tokoferylu - wit.E, nikotynamid - niacyna, D-biotyna, octan retinylu - wit.A, D-pantotenian wapnia - kwas pantotenowy, chlorowodorek pirydoksyny - wit.B6, cholekalcyferol - wit.D, kwas pteroilomonoglutaminowy - folian, monoazotan tiaminy - wit.B1, ryboflawina -wit.B2, cyjanokobalamina - wit.B12), barwniki: koszenila (dla wszystkich rodzajów smaków: truskawkowych, truskawka-kiwi, wiśniowych, wiśniowo-bananowych), E 150c (dla wszystkich rodzajów smaków: toffi, czekoladowych, ice coffee, tiramisu, kawowych, cappuccino, orzechów laskowych), ryboflawina, E 133 (dla wszystkich rodzajów smaków pistacjowych).
* Izomaltuloza jest źródłem glukozy i fruktozy.
Warunki przechowywania: przechowywać w temperaturze pokojowej w szczelnie zamkniętych opakowaniach.
** Wartości dla smaku czekoladowego i tiramisu
° Ilość sugerowana przez Olimp. W zależności od preferencji, rozpuścić w ilości 100-200 ml wody.
# Wartości aminogramu mogą podlegać biologicznym wahaniom typowym dla produktów naturalnych.
* aminokwasy egzogenne
** aminokwasy rozgałęzione
*** aminokwasy aromatyczne
*RWS – referencyjne wartości spożycia.
Zastosowanie Gainerator Olimp 1000g:
Preparat przeznaczony jest dla osób dorosłych o zwiększonym zapotrzebowaniu na białko, dążących do rozwoju masy mięśniowej, głównie sportowców wyczynowych i ćwiczących rekreacyjnie. Zaawansowana, kompleksowa kompozycja odpowiednio zestawionych węglowodanów i białek zwierzęcych, uzupełniona dodatkiem aminokwasów BCAA (L-leucyny, L-waliny, L-izoleucyny), L-glutaminy, buforowanego monohydratu kreatyny Kre-Alkalyn® i oleju MCT. Połączenie LOW-GLC® poli- i oligosacharydów z długołańcuchową, woskową skrobią kukurydzianą Waxy Maize o niskim indeksie glikemicznym, z dodatkiem izomaltulozy**. Specjalnie opracowana kompozycja Slow-Mo-Pro® zestawia wolno wchłanianą kazeinę micelarną, albuminy białka jaja oraz kompleks izolatu, koncentratu i hydrolizatu białek serwatki. *Białko przyczynia się do wzrostu lub utrzymania masy mięśniowej.
Sposób użycia Gainerator Olimp 1000g:
1-3 porcji dziennie – pomiędzy posiłkami oraz na ok. 1 godz. przed i po treningu. 1 porcję (80 g – 180 jednostek = 5,5 miarki lub 9 płaskich łyżek stołowych) rozpuścić w 100 ml1 wody. Spożyć bezpośrednio po przygotowaniu. Zalecany jest zrównoważony sposób żywienia i zdrowy tryb życia. 1Aby dostosować intensywność smaku do indywidualnych preferencji rozpuścić w ilości 100-200 ml wody.