
-wysokoprocentowy, izolat białka serwatkowego
- bogate źródłko aminokwasów
7Nutrition Whey Isolate 90 to odpowiedź na zapotrzebowanie najbardziej wymagających zawodników i osób, które dbają o jak najlepszą formę. Uzyskany w procesie mikrofiltracji. Ta unikalna technologia pozwala na maksymalną koncentrację oraz brak denaturacji białek zawartych w serwatce.
7Nutrition Whey Isolate 90 to najwyższa procentowa zawartość białka w 100g produktu i doskonały profil aminokwasowy.

Dawkowanie:
1 porcję (30 g –3 marki proszku) rozpuścić w 100-200 ml wody. Spożyć bezpośrednio po przygotowaniu. Dni treningowe: 1–3 porcji dziennie (rano po przebudzeniu, po treningu oraz przed snem). Dni nie treningowe: 1-3 porcji . Nie stosować w przypadku uczulenia na którykolwiek ze składników.
Składniki:
-smak czekoladowy: 90,2% izolat białka serwatkowego (z mleka), stabilizator E414, regulator kwasowości: kwas jabłkowy, kakao o obniżonej zawartości tłuszczu (dla smaków czekoladowych), aromat, substancja słodząca: sukraloza. Zawiera alergeny.
Wartość odżywcza |
Na 100g |
1 porcja (35g) |
%RWS* |
Energia |
1520 kJ/ 363 kcal |
532 kJ/ 127 kcal |
5% |
Białko
|
81 g |
28,35 g |
54% |
Węglowodany
|
1,5 g |
0,5 g |
1% |
cukry proste
|
1,2 g |
0,4 g |
1% |
Tłuszcz
|
1,4 g |
0,5 g |
1% |
w tym nasycone |
1,0 g |
0,35 g |
1% |
Sól
|
0,83 g |
0,3 g |
5% |
Profil aminokwasowy |
|
|
|
Kwas asparaginowy
|
8,43 |
|
|
Treonina
|
5,10 |
|
|
Seryna
|
3,49 |
|
|
Kwas glutaminowy
|
14,01 |
|
|
Glicyna
|
1,38 |
|
|
Alanina
|
4,13 |
|
|
Walina
|
4,46 |
|
|
Izoleucyna
|
4,95 |
|
|
Leucyna
|
8,66 |
|
|
Tyrozyna
|
2,35 |
|
|
Fenyloalanina
|
3,50 |
|
|
Histydyna
|
1,38 |
|
|
Lizyna
|
9,20 |
|
|
Arginina
|
1,86 |
|
|
Prolina
|
4,40 |
|
|
Cystyna
|
1,38 |
|
|
Metionina
|
1,78 |
|
|
Tryptofan
|
0,98 |
|
|
-smak bananowy: 94,4% izolat białka serwatkowego (z mleka), stabilizator E414, regulator kwasowości: kwas jabłkowy, kakao o obniżonej zawartości tłuszczu (dla smaków czekoladowych), aromat, substancja słodząca: sukraloza. Zawiera alergeny.
Wartość odżywcza |
Na 100g |
1 porcja (35g) |
%RWS* |
Energia |
1520 kJ/ 363 kcal |
532 kJ/ 127 kcal |
5% |
Białko
|
85 g |
28,35 g |
54% |
Węglowodany
|
1,5 g |
0,5 g |
1% |
w tym
cukry proste
|
1,2 g |
0,4 g |
1% |
Tłuszcz
|
1,4 g |
0,5 g |
1% |
w tym nasycone |
1,0 g |
0,35 g |
1% |
Profil aminokwasowy |
|
|
|
Kwas asparaginowy
|
8,84 |
|
|
Treonina
|
5,36 |
|
|
Seryna
|
3,66 |
|
|
Kwas glutaminowy
|
14,70 |
|
|
Glicyna
|
1,45 |
|
|
Alanina
|
4,34 |
|
|
Walina
|
4,68 |
|
|
Izoleucyna
|
5,19 |
|
|
Leucyna
|
9,10 |
|
|
Tyrozyna
|
2,47 |
|
|
Fenyloalanina
|
2,55 |
|
|
Histydyna
|
1,45 |
|
|
Lizyna
|
9,69 |
|
|
Arginina
|
1,96 |
|
|
Prolina
|
4,60 |
|
|
Cystyna
|
2,13 |
|
|
Metionina
|
1,87 |
|
|
Tryptofan
|
1,02 |
|
|
-smak malinowy: 94,4% izolat białka serwatkowego (z mleka), stabilizator E414, regulator kwasowości: kwas jabłkowy, kakao o obniżonej zawartości tłuszczu (dla smaków czekoladowych), aromat, substancja słodząca: sukraloza. Zawiera alergeny.
Wartość odżywcza |
Na 100g |
1 porcja (35g) |
%RWS* |
Energia |
1520 kJ/ 363 kcal |
532 kJ/ 127 kcal |
5% |
Białko
|
85 g |
28,35 g |
54% |
Węglowodany
|
1,5 g |
0,5 g |
1% |
w tym
cukry proste
|
1,2 g |
0,4 g |
1% |
1,4 g |
0,5 g |
1% |
Profil aminokwasowy |
|
|
|
Kwas asparaginowy
|
8,84 |
|
|
Treonina
|
5,36 |
|
|
Seryna
|
3,66 |
|
|
Kwas glutaminowy
|
14,70 |
|
|
Glicyna
|
1,45 |
|
|
Alanina
|
4,34 |
|
|
Walina
|
4,68 |
|
|
Izoleucyna
|
5,19 |
|
|
Leucyna
|
9,10 |
|
|
Tyrozyna
|
2,47 |
|
|
Fenyloalanina
|
2,55 |
|
|
Histydyna
|
1,45 |
|
|
Lizyna
|
9,69 |
|
|
Arginina
|
1,96 |
|
|
Prolina
|
4,60 |
|
|
Cystyna
|
2,13 |
|
|
Metionina
|
1,87 |
|
|
Tryptofan
|
1,02 |
|
|
-smak truskawkowo-bananowy: 94,4% izolat białka serwatkowego (z mleka), stabilizator E414, regulator kwasowości: kwas jabłkowy, kakao o obniżonej zawartości tłuszczu (dla smaków czekoladowych), aromat, substancja słodząca: sukraloza. Zawiera alergeny.
Wartość odżywcza |
Na 100g |
1 porcja (35g) |
%RWS* |
Energia |
1520 kJ/ 363 kcal |
532 kJ/ 127 kcal |
5% |
Białko
|
85 g |
28,35 g |
54% |
Węglowodany
|
1,5 g |
0,5 g |
1% |
w tym
cukry proste
|
1,2 g |
0,4 g |
1% |
Tłuszcz
|
1,4 g |
0,5 g |
1% |
w tym nasycone |
1,0 g |
0,35 g |
1% |
Profil aminokwasowy |
|
|
|
Kwas asparaginowy
|
8,84 |
|
|
Treonina
|
5,36 |
|
|
Seryna
|
3,66 |
|
|
Kwas glutaminowy
|
14,70 |
|
|
Glicyna
|
1,45 |
|
|
Alanina
|
4,34 |
|
|
Walina
|
4,68 |
|
|
Izoleucyna
|
5,19 |
|
|
Leucyna
|
9,10 |
|
|
Tyrozyna
|
2,47 |
|
|
Fenyloalanina
|
2,55 |
|
|
Histydyna
|
1,45 |
|
|
Lizyna
|
9,69 |
|
|
Arginina
|
1,96 |
|
|
Prolina
|
4,60 |
|
|
Cystyna
|
2,13 |
|
|
Metionina
|
1,87 |
|
|
Tryptofan
|
1,02 |
|
|
-smak truskawkowy: 94,4% izolat białka serwatkowego (z mleka), stabilizator E414, regulator kwasowości: kwas jabłkowy, kakao o obniżonej zawartości tłuszczu (dla smaków czekoladowych), aromat, substancja słodząca: sukraloza. Zawiera alergeny.
Wartość odżywcza |
Na 100g |
1 porcja (35g) |
%RWS* |
Energia |
1520 kJ/ 363 kcal |
532 kJ/ 127 kcal |
5% |
Białko
|
85 g |
28,35 g |
54% |
Węglowodany
|
1,5 g |
0,5 g |
1% |
cukry proste
|
1,2 g |
0,4 g |
1% |
Tłuszcz
|
1,4 g |
0,5 g |
1% |
w tym nasycone |
1,0 g |
0,35 g |
1% |
Profil aminokwasowy |
|
|
|
Kwas asparaginowy
|
8,84 |
|
|
Treonina
|
5,36 |
|
|
Seryna
|
3,66 |
|
|
Kwas glutaminowy
|
14,70 |
|
|
Glicyna
|
1,45 |
|
|
Alanina
|
4,34 |
|
|
Walina
|
4,68 |
|
|
Izoleucyna
|
5,19 |
|
|
Leucyna
|
9,10 |
|
|
Tyrozyna
|
2,47 |
|
|
Fenyloalanina
|
2,55 |
|
|
Histydyna
|
1,45 |
|
|
Lizyna
|
9,69 |
|
|
Arginina
|
1,96 |
|
|
Prolina
|
4,60 |
|
|
Cystyna
|
2,13 |
|
|
Metionina
|
1,87 |
|
|
Tryptofan
|
1,02 |
|
|
-smak waniliowy: 94,4% izolat białka serwatkowego (z mleka), stabilizator E414, regulator kwasowości: kwas jabłkowy, kakao o obniżonej zawartości tłuszczu (dla smaków czekoladowych), aromat, substancja słodząca: sukraloza. Zawiera alergeny.
Wartość odżywcza |
Na 100g |
1 porcja (35g) |
%RWS* |
Energia |
1520 kJ/ 363 kcal |
532 kJ/ 127 kcal |
5% |
Białko
|
85 g |
28,35 g |
54% |
Węglowodany
|
1,5 g |
0,5 g |
1% |
w tym
cukry proste
|
1,2 g |
0,4 g |
1% |
Tłuszcz
|
1,4 g |
0,5 g |
1% |
w tym nasycone |
1,0 g |
0,35 g |
1% |
Profil aminokwasowy |
|
|
|
Kwas asparaginowy
|
8,84 |
|
|
Treonina
|
5,36 |
|
|
Seryna
|
3,66 |
|
|
Kwas glutaminowy
|
14,70 |
|
|
Glicyna
|
1,45 |
|
|
Alanina
|
4,34 |
|
|
Walina
|
4,68 |
|
|
Izoleucyna
|
5,19 |
|
|
Leucyna
|
9,10 |
|
|
Tyrozyna
|
2,47 |
|
|
Fenyloalanina
|
2,55 |
|
|
-smak biała czekolada: 94,4% izolat białka serwatkowego (z mleka), stabilizator E414, regulator kwasowości: kwas jabłkowy, kakao o obniżonej zawartości tłuszczu (dla smaków czekoladowych), aromat, substancja słodząca: sukraloza. Zawiera alergeny.
Wartość odżywcza |
Na 100g |
1 porcja (35g) |
% DRI /%RWS* |
Energia |
1520 kJ/ 363 kcal |
532 kJ/ 127 kcal |
5% |
Białko
|
85 g |
28,35 g |
54% |
Węglowodany
|
1,5 g |
0,5 g |
1% |
w tym
cukry proste
|
1,2 g |
0,4 g |
1% |
Tłuszcz
|
1,4 g |
0,5 g |
1% |
w tym nasycone |
1,0 g |
0,35 g |
1% |
Profil aminokwasowy |
|
|
|
Kwas asparaginowy
|
8,84 |
|
|
Treonina
|
5,36 |
|
|
Seryna
|
3,66 |
|
|
Kwas glutaminowy
|
14,70 |
|
|
Glicyna
|
1,45 |
|
|
Alanina
|
4,34 |
|
|
Walina
|
4,68 |
|
|
Izoleucyna
|
5,19 |
|
|
Leucyna
|
9,10 |
|
|
Tyrozyna
|
2,47 |
|
|
Fenyloalanina
|
2,55 |
|
|
Histydyna
|
1,45 |
|
|
Lizyna
|
9,69 |
|
|
Arginina
|
1,96 |
|
|
Prolina
|
4,60 |
|
|
Cystyna
|
2,13 |
|
|
Metionina
|
1,87 |
|
|
Tryptofan
|
1,02 |
|
|