Collagen od Biotech USA - stanowi główny składnik ścięgien i jest odpowiedzialny za elastyczność skóry!
Biotech USA Collagen w praktyczny sposób dostarcza do organizmu kwas hialuronowy i kolagen jednocześnie. Zawiera witaminę C, która przyczynia się do produkcji kolagenu, co ostatecznie pomaga zachować zdrowie skóry, naczyń krwionośnych, kości, chrząstek, zębów i dziąseł. Zawartość witaminy E w produkcie odgrywa ważną rolę w ochronie komórek przed stresem oksydacyjnym.
Znane ci są kolagen i kwas hialuronowy prawda? Niemal wszystkie kosmetyki przeciw kurzym łapkom i zmarszczkom mimicznym, zawierają te dwa składniki. Jednak żaden z nich nie jest eliksirem stworzonym dla kobiet przez branżę kosmetyczną, by miały gładką skórę bez zmarszczek. Są to naturalne związki wytwarzane przez ludzki organizm, które odgrywają ważną rolę fizjologiczną zarówno u mężczyzn, jak i u kobiet. Jednak wraz z wiekiem ich produkcja niestety zwalnia – dlatego Biotech USA Collagen to produkt który dostarczy do twojego organizmu niezbędnych składników!
Dawkowanie Collagen Biotech USA 300g:
Zmieszać w shakerze 1 porcję (15 g = ½ miarki = 2 czubate łyżki) proszku z 200 ml wody. Wypić jedną porcję dziennie. Nie przekraczać zalecanej dziennej dawki.
Składniki Collagen Biotech USA 300g:
Wielkość opakowania: 300g Wielkość porcji: 15g Ilość porcji w opakowaniu: 20
Hydrolizowany kolagen wołowiny 88%, kwas (kwas cytrynowy), substancja przeciwzbrylająca (tlenek magnezu), aromaty, kwas hialuronowy 0,7% (zawiera soję), kwas L-askorbinowy, mieszanka kremująca [częściowo uwodorniony tłuszcz kokosowy, odtłuszczone mleko w proszku, emulgatory (Mono- i diglicerydy kwasów tłuszczowych, Mono- i diglicerydy kwasów tłuszczowych estryfikowane kwasem octowym), syrop glukozowy, sacharoza, białka mleka, stabilizator (fosforany potasu), substancja przeciwzbrylająca (fosforany wapnia)], substancja słodząca (sukraloza), sól, octan DL-alfa-tokoferylu, barwniki (Czerwień Allura AC*, indygotyna). *Czerwień Allura AC może mieć szkodliwy wpływ na aktywność i skupienie uwagi u dzieci. Możliwa obecność mleka, jaj, glutenu, soi, skorupiaków, dwutlenku siarki i orzechów.