Właściwości ALLNUTRITION Forest Fruits In Jelly 1000g:
Forest Fruits In Jelly 1000g od Allnutrition – pyszna frużelina na bazie świeżych i soczystych owoców leśnych w delikatnym żelu bez dodatku cukru!
ALLNUTRITION Forest Fruits In Jelly to owoce leśne w żelu, zwane również Frużeliną. Forest Fruits In Jelly to lekka konsystencja przypominająca nieco kisiel, w której zanurzyliśmy kawałeczki soczystych i przepysznych owoców egzotycznych.
ALLNUTRITION Forest Fruits In Jelly możesz wykorzystywać na wiele różnych sposobów. Jako dodatek do naleśników, lodów, bitej śmietany, mas cukierniczych, pierogów, makaronu, ryżu. Wszystkie owoce przed obróbką były świeże i starannie wyselekcjonowane.
Jeżyny to cała rodzina roślin, do której należą między innymi maliny. Jeżyny nierzadko można spotkać rosnące dziko, ale zanim będziemy się delektować ich kwaskowatym, aromatycznym posmakiem – warto poznać, jakie właściwości i jakie może być ich zastosowanie. Są bardzo dobrym źródłem m.in. witaminy C. Dzięki temu dobrze wpływają nie tylko na układ odpornościowy, ale też na nasz wygląd. Oprócz tego jeżyny zawierają witaminy z grupy B (B6, tiaminę, ryboflawinę i kwas foliowy) oraz witaminy E, A i K. W jeżynach można znaleźć również sporo minerałów, w tym m.in. duże dawki manganu, miedzi i cynku. To sprawia, że jedząc jeżyny, wzmacniamy kości, układ nerwowy i poprawiamy libido. Jeżyny zawierają dużo antyoksydantów (przeciwutleniaczy), czyli substancji, które niwelują nadmiar wolnych rodników.
Sposób użycia Forest Fruits In Jelly Allnutrition 1000g:
W zależności od indywidualnego zapotrzebowania.
UWAGA!!! Nie należy przekraczać zalecanej dziennej porcji do spożycia. Produkt nie może być stosowany przez osoby uczulone na którykolwiek z jego składników. Przechowywać w miejscu niedostępnym dla małych dzieci. Przechowywać w miejscu suchym w temperaturze pokojowej w szczelnie zamkniętych opakowaniach.
Składniki Forest Fruits In Jelly Allnutrition 1000g:
Wielkość opakowania: 1000g
jeżyna 20%, jagoda 20%, malina 18%, czarna porzeczka 12%, żurawina 10%, substancja słodząca erytrytol, woda, skrobia kukurydziana modyfikowana, barwnik: annato, aromat, koncentrat z czarnej marchwi, substancja konserwująca: sorbinian potasu, stabilizator: chlorek wapnia, substancja słodzącą: sukraloza
Zawartość
|
W 100g
|
%RWS
|
Wartość energetyczna
|
233 kJ / 56 kcal
|
*
|
Tłuszcz
|
0,4 g
|
*
|
w tym kw. tł. nasycone
|
0 g
|
*
|
Węglowodany
|
21 g
|
*
|
w tym cukry
|
2,8 g
|
*
|
w tym poliole
|
10 g
|
*
|
Błonnik
|
3,1 g
|
*
|
Białko
|
0,8 g
|
*
|
Sól
|
0,02 g
|
*
|
%RWS – referencyjna wartość spożycia