Właściwości SNICKERS Protein Flapjack 65g BATON BIAŁKOWY:
-
Wersja flapjack – nawiązanie do owsianego ciastka
-
Super białkowa przekąska
-
Wysoka zawartość białka 16g
-
Relacyjny smak i konsystencja
-
Prawie 3 razy mniej cukru niż w standardowym batonie
Protein Flapjack 65g od Snickers – pyszny białkowy baton Snickers z dodatkiem prazonych płatków owsianych!
Snickers Protein Flapjack to nowa odsłona tradycyjnego batona Snickers nawiązująca do flapjack czyli tradycyjnego owsianego ciastka. Prażone płatki owsiane, ciągnący karmel, mnóstwo chrupiących orzechów ziemnych i jak zawsze gruba polewa prawdziwej, słodkiej mlecznej czekolady. W przeciwieństwie do większości batonów białkowych Snickers Protein Flapjack nie zawiera żadnych słodzików.
Snickers Protein Flapjack posiada dodatek prażonych płatków owsianych, który może być doskonałą nagrodą po ciężkim treningu lub słodką przekąską zamiast posiłku. Dobrze znane połączenie ciągnącej masy karmelowej, dużej ilości chrupiących, aromatycznych orzechów ziemnych i grubej warstwy niepowtarzalnie pysznej mlecznej czekolady trafia w oczekiwania smakowe nawet najbardziej wymagających. Snickers Protein Flapjack to propozycja dla osób, które chcą wzbogacić swoją dietę w białko, ale jednocześnie preferują zbilansowane posiłki zawierające wolno przyswajalne węglowodany.
Sposób użycia Protein Flapjack Snickers 65g:
W zależności od indywidualnego zapotrzebowania.
Składniki Protein Flapjack Snickers 65g:
Wielkość opakowania: 65g
Wielkość porcji: 65g
Ilość porcji w opakowaniu: 1
mieszanka owsiana (23%) (opiekane płatki owsiane (płatki owsiane pełnoziarniste, olej palmowy, ekstrakt słodowy jęczmienny), płatki owsiane), czekolada mleczna (15%) (cukier, masło kakaowe, odtłuszczone mleko w proszku, miazga kakaowa, laktoza i białko serwatkowe (z mleka), tłuszcz palmowy, serwatka w proszku (z mleka), tłuszcz mleczny, emulgatory (lecytyna sojowa, polirycynooleinian poliglicerolu), naturalny ekstrakt waniliowy), mieszanka białek mleka (14%) (białka mleka, hydrolizat białka serwatki (z mleka), emulgator (lecytyna sojowa)), karmel (10%) (słodzone skondensowane odtłuszczone mleko, syrop glukozowy, syrop cukrowy, olej palmowy, masło (mleko), cukier, emulgator (glicerydy kwasów tłuszczowych), stabilizator (pektyna), sól, naturalne aromaty), substancja utrzymująca wilgoć (glicerol), orzeszki ziemne (6%), hydrolizowany kolagen (5,5%), substancja wypełniająca (polidekstroza), substancja utrzymująca wilgoć (maltitol), mąka orzechowa, inulina, sól, aromat (zawiera orzeszki ziemne), olej rzepakowy, przeciwutleniacz (naturalna mieszanka tokoferoli). Produkt zawiera orzechy, laktozę, soję, mleko oraz gluten.
Wartość odżywcza
|
W batonie (65 g)
|
%RWS
|
Wartość energetyczna
|
248 kcal
|
*
|
Tłuszcze
|
8,8 g
|
*
|
w tym kwasy tłuszczowe nasycone
|
3,2 g
|
*
|
Węglowodany
|
26,5 g
|
*
|
w tym cukry
|
10,2 g
|
*
|
Białko
|
16 g
|
*
|
Sól
|
0,43 g
|
*
|
%RWS – referencyjna wartość spożycia