HERKULES WPC 80 900g
Dostawa: 1 do 3 dni
HERKULES WPC 80 900g – dla rozbudowy masy mięśniowej:
-
Najwyższej jakości koncentrat białka serwatkowego
-
Wysoka zawartość kluczowych aminokwasów egzogennych (EAA), rozgałęzionych (BCAA) i glutaminy
-
Wysoka wartość biologiczna (BV)
-
Naturalne źródło fosforu i wapnia
-
Doskonałe smaki, nienaganna rozpuszczalność
-
Idealne uzupełnienie diety dla osób aktywnych i nie tylko
-
Wsparcie regeneracji
-
Maksymalizacja efektów treningowych
WPC 80 900g od Herkules – najwyższej jakości koncentrat serwatkowy!
Białko serwatkowe nie bez powodu od lat cieszy się opinią najlepszego surowca dostarczającego ten fundamentalny makroskładnik. Produkt HERKULES WPC 80 to koncentrat białka serwatkowego o wysokiej zawartości kluczowych aminokwasów egzogennych (EAA), rozgałęzionych (BCAA) i glutaminy. HERKULES WPC 80 to doskonała wchłanialność, optymalny profil aminokwasowy i wysoka wartość biologiczna (BV).
Odpowiednia podaż białka jest kluczowa dla odbudowy tkanki mięśniowej i prawidłowej regeneracji powysiłkowej. Powyższe właściwości czynią z HERKULES WPC 80 doskonały produkt dla osób aktywnych (tych trenujących rekreacyjnie jak i na wysokim poziomie zaawansowania) ale nie tylko!
HERKULES WPC 80 może stanowić idealne źródło protein również dla osób w trakcie rekonwalescencji, mających problem z łaknieniem, seniorów czy do szeroko rozumianych zastosowań kulinarnych (desery, szejki, lody, wypieki). Zgodnie ze swoją filozofią HERKULES postawił na sprawdzone źródło protein, bez zbędnych wypełniaczy i nie podnoszących wartości produktu dodatków. Oczywiście, dobra odżywka białkowa to w pierwszej kolejności ta, która broni się swoim składem ale HERKULES świadomie nie idzie na kompromisy w kwestii smaku, konsystencji i rozpuszczalności swojego WPC 80.
Sposób użycia WPC 80 Herkules 900g:
Odmierzyć jedną porcję - 30g (1,5 miarki), wymieszać ją w 200-250ml wody. Spożyć bezpośrednio po przygotowaniu. Stosować 1-3 razy dziennie.
UWAGA!!! Nie należy przekraczać zalecanej dziennej porcji do spożycia. Produkt nie może być stosowany przez osoby uczulone na którykolwiek z jego składników. Przechowywać w miejscu niedostępnym dla małych dzieci. Przechowywać w miejscu suchym w temperaturze pokojowej w szczelnie zamkniętych opakowaniach. OSTRZEŻENIE!!! Suplementy diety nie mogą być stosowane jako substytut/zamiennik zróżnicowanej diety!
Składniki WPC 80 Herkules 900g:
Wielkość opakowania: 900g
Wielkość porcji: 30g
Ilość porcji w opakowaniu: 30
-smak wanilia, ciastko: Koncentrat białek serwatkowych (z mleka); aromaty; substancje zagęszczające: karboksymetyloceluloza, guma guar; sól; substancje słodzące: sukraloza, glikozydy stewiolowe
Zawartość |
W 100g |
W porcji 30g |
Wartość energetyczna |
1695 kJ / 406 kcal |
509 kJ / 122 kcal |
Tłuszcze |
7,0 g |
2,1 g |
W tym kwasy tłuszczowe nasycone |
4,5 g |
1,3 g |
Węglowodany |
9,5 g |
2,9 g |
W tym cukry |
4,2 g |
1,3 g |
Białko |
78 g |
23,5 g |
Sól |
1,0 g |
0,3 g |
%RWS – referencyjna wartość spożycia
-smak czekolada: Koncentrat białek serwatkowych (z mleka); aromaty; substancje zagęszczające: karboksymetyloceluloza, guma guar; barwnik: słód jęczmienny; sól; substancje słodzące: sukraloza, glikozydy stewiolowe. Dla smaku naturalnego: Koncentrat białek serwatkowych (z mleka), L-glutamina. Informacje o alergenach: Produkt może zawierać mleko (łącznie z laktozą), soję, orzeszki ziemne, inne orzechy, nasiona sezamu, owies, jaja, skorupiaki.
Zawartość |
W 100g |
W porcji 30g |
Wartość energetyczna |
1660 kJ / 397 kcal |
498 kJ / 119 kcal |
Tłuszcze |
6,8 g |
2,0 g |
W tym kwasy tłuszczowe nasycone |
4,4 g |
1,3 g |
Węglowodany |
9,3 g |
2,8 g |
W tym cukry |
4,1 g |
1,2 g |
Białko |
76 g |
23 g |
Sól |
1,0 g |
0,3 g |
%RWS – referencyjna wartość spożycia
-smak naturalny: Koncentrat białek serwatkowych (z mleka), L-glutamina. Informacje o alergenach: Produkt może zawierać mleko (łącznie z laktozą), soję, orzeszki ziemne, inne orzechy, nasiona sezamu, owies, jaja, skorupiaki.
Zawartość |
W 100g |
W porcji 30g |
Wartość energetyczna |
1778 kJ/425 kcal |
533 kJ/128 kcal |
Tłuszcze |
7,3 g |
2,2 g |
W tym kwasy tłuszczowe nasycone |
4,7 g |
1,4 g |
Węglowodany |
10,0 g |
3,0 g |
W tym cukry |
4,4 g |
1,3 g |
Białko |
80,0 g |
24,0 g |
Sól |
0,4 g |
0,1 g |
%RWS – referencyjna wartość spożycia
MASA NETTO: 900g
PODMIOT ODPOWIEDZIALNY: FHU Herkules ul. Cmentarna 57 39-200 Dębica
Wartość odżywcza |
|||
---|---|---|---|
porcji w opakowaniu | |||
Porcja | |||
Kalorie | |||
% ZDS* | |||
SaponinySaponiny - Encyklopedia składników Saponiny (Saponins) - to substancje klasyfikowane jako glikozydy, czyli pochodne cukrów. Ich budowa pozwala wyróżnić aglikon – składnik niecukrowy i glikon czyli cukier, które połączone są tzw. wiązaniem glikozydowym. Saponiny są wytwarzane są przez niektóre rośliny. Z racji posiadanych właściwości łatwego tworzenia piany są szeroko stosowane przy produkcji środków piorących i mydeł. Podstawowa klasyfikacja saponin: Saponiny zarówno triterpenowe jak i sterydowe znajdują zastosowanie w przemyśle medycznym – są składnikami leków oraz w są popularnymi składnikami niektórych suplementów diety. Ich działanie jest bardzo zróżnicowane. Niektóre działają przeciwgrzybicznie, przeciwwirusowo, przeciwzapalnie i oczyszczają organizm. Inne poprawiają procesy trawienne, poprzez wzmaganie wydzielania soków trawiennych oraz żółci. Jeszcze inne charakteryzują się działaniem moczopędnym bądź wykrztuśnym. Saponiny steroidowe dzięki oddziaływaniu mikroflory jelitowej stymulują organizm do zwiększenia ilości produkowanych hormonów – głównie testosteronu, androsteronu i progesteronu. Saponiny podawane w zbyt dużych dawkach mogą być niebezpieczne dla zdrowia. W skrajnych przypadkach mogą doprowadzić do trwałych uszkodzeń nerek, wątroby bądź serca. Przykłady roślin bogatych w saponiny triterpenowe: żeń szeń - korzeń, owoc kasztanowca, korzeń lukrecji, ziele bluszczu, ziele połonicznika, nagietek lekarski. Przykłady roślin zawierających saponiny steroidowe: Tribulus terrestris, czarnuszka , kozieradka, sarsaparilla, psianka. |
W 100g | W porcji 30g | |
Wartość energetyczna | 1695 kJ / 406 kcal | 509 kJ / 122 kcal | |
TłuszczeTłuszcze - Encyklopedia składników Tłuszcze (Fat) - to popularna nazwa lipidów. W odżywianiu człowieka mają złą sławę, przede wszystkim ze względu na swoją kaloryczność. Jednak te właściwe, w małych ilościach, są niezbędne do prawidłowego funkcjonowania naszego organizmu. Tłuszcze odpowiadają za transport witamin, chronią przed zimnem, są niezbędne do produkcji hormonów i enzymów, umożliwiają prawidłowe funkcjonowanie pracy mózgu i odporności. Należy jednak wybierać te nienasycone, które w porównaniu do nasyconych, są dla nas zdrowe. Zdrowe tłuszcze nienasycone dostarczamy przez spożycie dobrej jakości oliw, orzechów, morskich ryb. Mimo wszystko i tych nienasyconych nadmiar szkodzi - wystarczy kilka łyżeczek oliwy dziennie lub mała garść orzechów, żeby zaspokoić zapotrzebowanie organizmu nie sobie nie zaszkodzić. Cennym źródłem tłuszczu są przede wszystkim orzechy, które poza nim, dostarczają organizmowi szeregu cennych witamin - tutaj warto postawić na eksperymenty i próbować różnych - szczególnie drogocenne są migdały, orzechy nerkowca czy brazylijskie. Warto wprowadzić ich małą ilość do codziennej diety, ale niech to nie będą słodkie wypieki, ale np. zdrowa owsianka. Polecane produkty i producenci: |
7,0 g | 2,1 g | |
W tym kwasy tłuszczowe nasycone | 4,5 g | 1,3 g | |
WęglowodanyWęglowodany - Encyklopedia składników Węglowodany (Carbs) - to organiczne związki chemiczne składające się z węgla, wodoru i tlenu, inaczej nazwane sacharydami lub cukrami. Dzielą się one na węglowodany przyswajalne i nieprzyswajalne - oba są potrzebne naszemu organizmowi do prawidłowej pracy. Inny podział mówi o cukrach złożonych i prostych, z których tylko te pierwsze są pożądanym składnikiem diety. Węglowodany to główne źródło energii, niezbędne zwłaszcza dla pracy mózgu, dlatego wykluczanie ich z diety, nawet tej odchudzającej, to często pojawiający się błąd. Zapotrzebowanie organizmu na ten składnik w diecie wynosi 50-60% całkowitego zapotrzebowania. Zamiast eliminacji cukrów lepiej skupić się na właściwym ich wyborze - zamiast białego pieczywa wybrać ten ziarnisty, zamiast białego ryżu pełnoziarniste kasze, które sycą i zawierają mnóstwo cennych dla organizmu składników mineralnych. Takie węglowodany służą naszemu zdrowiu i szczupłej sylwetce, dlatego powinny być dostarczane do organizmu każdego dnia. Polecane produkty i producenci: |
9,5 g | 2,9 g | |
W tym cukry | 4,2 g | 1,3 g | |
BiałkoBiałko - Encyklopedia składników Białko to jeden z trzech makroskładników pokarmowych (obok węglowodanów i tłuszczy), inaczej polipeptyd (peptyd długołańcuchowy). Bez względu na źródło, czy profil aminokwasowy 1g białka dostarcza zawsze 4kcal. Z punktu widzenia sportowca, czy po prostu osoby aktywnej fizycznie, odpowiednio dobrana podaż i źródła tego makroskładnika ma szczególnie istotne znaczenie. Warto dodać, ze wysokiej jakości koncentraty serwatkowe z tytułu posiadania śladowej ilości laktozy zawierają w swoim składzie kompleksy enzymów trawiennych (w tym laktazę). |
78 g | 23,5 g | |
SódSód - Encyklopedia składników Sód (Sodium) - to pierwiastek, niezbędny do życia ludzi, zwierząt i niektórych roślin. Jest zaliczany do elektrolitów, obok magnezu, potasu i wapnia. Sód reguluje gospodarką wodną organizmu, razem z potasem odpowiada za prawidłowe przenoszenie impulsów nerwowych oraz skurczów-rozkurczów mięśniowych. Razem z chlorem i potasem utrzymuje prawidłową regulację kwasowo-zasadową organizmu. Zwiększa wydzielanie soków trawiennych. Stężenie jonów sodu we krwi, które uznaje się za prawidłowe wynosi od 136 do 145 mmol/l. Najbardziej znanym źródłem sodu jest sól kuchenna. Stężenie tego pierwiastka w soli wynosi około 40% jej wagi. Wiele osób uważa, że obecność sodu w diecie należy wyeliminować do zera, ponieważ jej nadmiar w organizmie prowadzi do wielu niebezpiecznych konsekwencji natury zdrowotnej. To twierdzenie nieuprawnione, ale generalnie w społeczeństwach obserwuje się nadmiar spożywania tego pierwiastka, co wynika z powszechności dodawania sodu do pożywienia jako jednego z najbardziej popularnych składników konserwujących, szczególnie w żywności wysoko-przetworzonej (wędliny, sery, przyprawy, ryby, kolorowe napoje, chipsy itd.). Dlatego bardzo istotna jest kontrola ilości spożywanego sodu. Nadmiar sodu w organizmie to tzw. hipernatermia. Skutkuje ona zwiększonym zatrzymywaniem wody w organizmie, co powoduje rozwój nadciśnienia tętniczego krwi, sprzyja pojawianiu się obrzęków, szczególnie kończyn dolnych, zwężeniu ulegają naczynia krwionośne. Długotrwałe dostarczanie zbyt dużej ilości sodu znacznie zwiększa prawdopodobieństwo udarów i wylewów krwi do mózgu i zdaniem wielu specjalistów sprzyja występowaniu nowotworów żołądka. Ze względu na wspomnianą wszechobecność sodu w pożywieniu, znacznie rzadziej dochodzi do niedoboru sodu w organizmie, ale podobnie jak w przypadku jego nadmiaru, również ten stan jest bardzo groźny dla zdrowia, a nawet życia. Stan niedoboru sodu to tzw. hiponatremia. Zazwyczaj ze stanem takim można mieć do czynienia wskutek szczególnie nasilonych biegunek, wymiotów, długotrwałego wysiłku połączonego z dużą potliwością (stąd zwiększone zapotrzebowanie na sód osób regularnie trenujących), nieprawidłowej pracy nerek, stosowaniu środków diuretycznych. Można wtedy odczuwać szybką męczliwość organizmu, często występują skurcze i drżenie mięśni, pojawiają się kłopoty z kojarzeniem, zapamiętywaniem, koncentracją uwagi. Powszechnie odczuwane są bóle głowy, występowanie utraty apetytu i znaczne obniżenie ciśnienia krwi. Wzrasta ryzyko udarów cieplnych i porażeń słonecznych. |
1,0 g | 0,3 g |
Opinie
Rekomendacji naszych użytkowników
(brak oceny)
Masz ten produkt?
Dodaj pierwszą opinię dla HERKULES WPC 80 900g
No customer reviews for the moment.Dołącz do nas!
Aby dodać opinię o produkcie, zaloguj się na swoim koncie, przejdź do karty zakupionego produktu i otwórz zakładkę "Opinie"
Po zatwierdzeniu opinii, pojawi się ona w karcie produktu, a Ty możesz zyskać dodatkowe rabaty!