Producenci

Newsletter

Izolat białka serwatkowego

Izolat białka serwatkowego - jest to białko pochodzenia zwierzęcego, pozyskuje się je z serwatki, następnie poddaje wielu procesom (ultrafiltracji czy mikrofiltracji, tak w dużym uproszczeniu). Izolat białka serwatkowego posiada najwyższą wartość biologiczną tzn. jest najbardziej zbliżony do białka ludzkiego, posiada również najwyższą zawartość ...

Izolat białka serwatkowego - jest to białko pochodzenia zwierzęcego, pozyskuje się je z serwatki, następnie poddaje wielu procesom (ultrafiltracji czy mikrofiltracji, tak w dużym uproszczeniu). Izolat białka serwatkowego posiada najwyższą wartość biologiczną tzn. jest najbardziej zbliżony do białka ludzkiego, posiada również najwyższą zawartość procentową tzn w 100 g produktu jest średnio 85-95 g czystego białka. Jest szybko wchłanialna forma białka, najbardziej nadaję się do stosowania po treningu i rano na czczo. Kolejnym atutem izolatu jest niska (niektóre izolaty maja zawartość węglowodanów i tłuszczy bliską 0) zawartość węglowodanów i tłuszczy przez co świetnie się sprawdza przy „redukcji”. Białko serwatkowe jest zalecane osobom trenującym i wszystkim o zwiększonej aktywności fizycznej. Głównym przeznaczeniem izolatu, podobnie jak każdej odżywki białkowej, jest uzupełnienie niedoborów białek w diecie.

Więcej
top