Lactobacillus Reuteri 60 kapsułek wegańskich od Kenay – opatentowany i unikalny szczep bakterii!
Szczep Kenay Lactobacillus Reuteri został wyizolowany spośród dziesiątków tysięcy innych szczepów bakteryjnych. W tym żmudnym procesie wyseparowany został wyjątkowy rodzaj bakterii wykazujący największe działanie przeciw szczepowi H. Pylori.
Pylopass® wytrzymuje niskie pH w żołądku wykorzystując odpowiedni mechanizm przetrwania, któremu nie szkodzi kwas solny. Nie wymaga kontrolowanej temperatury w transporcie i przechowywaniu.
Fermentacja mikrobialna to jedna ze specjalności firmy Novozymes (producenta Pylopass®). Pylopass® jest produkowany w procesie fermentacji opatentowanego szczepu L. reuteri w kontrolowanych warunkach w celu osiągnięcia szczytowych możliwości agregacji. Po fermentacji komórki są zbierane, osadzone w matrycy i suszone rozpyłowo w niskiej temperaturze.
Sposób użycia Lactobacillus Reuteri Kenay 60 kapsułek wegańskich:
1 kapsułka dziennie, po śniadaniu.
UWAGA!!! Nie należy przekraczać zalecanej dziennej porcji do spożycia. Produkt nie może być stosowany przez osoby uczulone na którykolwiek z jego składników. Przechowywać w miejscu niedostępnym dla małych dzieci. Przechowywać w miejscu suchym w temperaturze pokojowej w szczelnie zamkniętych opakowaniach.