Zwiększa stężenie glutationu ogólnie w tkance nerwowej
Zwiększa stężenie glutationu szczególnie w tkance nerwowej mózgu
Ekologiczne szklane opakowanie
Produkt odpowiedni dla wegetarian (kapsułka Vcaps®)
N-Acetyl-L-Cysteina 150mg 300 kapsułek od Kenay - pomaga w usuwaniu szkodliwych wolnych rodników oraz regeneruje wątrobę!
N-acetylocysteina, często opatrywana skrótem NAC, to aminokwas znajdowany naturalnie w niewielkich ilościach, w produktach spożywczych o wysokiej zawartości białka. NAC jest pochodną cysteiny – jednego z aminokwasów budujących białka. Po spożyciu i przeniknięciu do organizmu, NAC przekształca się w przewadze w cysteinę. W odróżnieniu jednak od samej cysteiny, z uwagi na cechy budowy, NAC lepiej przenika od tkanek i lepiej wysyca je cysteiną. To ważne dla naszych tkanek, ponieważ rola cysteiny wykracza daleko poza funkcję cegiełki służącej do budowania białek.
Cysteina jest np. niezbędna do wytwarzania glutationu i podnosi stężenie tego związku w naszych tkankach, zaś glutation to podstawowy element układu antyoksydacyjnego organizmu, chroniący tkanki przed niszczycielską aktywnością wolnych rodników tlenowych. I właśnie w zdolności do stymulacji syntezy glutationu w tkankach ujawnia się m.in. przewaga NAC nad zwykłą cysteiną.
Sposób użycia N-Acetylo-L-Cysteiny 150mg Kenay 300 kapsułek:
1 kapsułka dziennie.
UWAGA!!! Nie należy przekraczać zalecanej dziennej porcji do spożycia. Produkt nie może być stosowany przez osoby uczulone na którykolwiek z jego składników. Przechowywać w miejscu niedostępnym dla małych dzieci. Przechowywać w miejscu suchym w temperaturze pokojowej w szczelnie zamkniętych opakowaniach.