Właściwości AMIX KetoLean Keto Coco Bar 40g, batonik dla osób na diecie ketogenicznej i nie tylko:
-
Źródło białka i błonnika – sycący
-
Skład opracowany specjalnie dla osób na diecie ketogenicznej
-
Zawiera czyste MCT C8 i C10, najskuteczniejsze w konwersji do ketonów
-
Idealna opcja w połączeniu z tzw. kuloodporną kawą
-
Z dodatkiem patentowanych tłuszczy goMCT® – najwyższa jakość!
KetoLean Keto Coco Bar 40g od Amix – pyszny batonik stworzony specjalnie dla ketogeników!
AMIX KetoLean Keto Coco Bar to specjalnie opracowana przekąska, zamiennik posiłku w formie pysznego batonika. Zwiększona zawartość tłuszczu dzięki zawartości sproszkowanego oleju MCT, oleju kokosowego i łatwo przyswajalnego białka. Specjalnie opracowany skład powoduje że AMIX KetoLean Keto Coco Bar zawiera wysoką zawartość tłuszczów, błonnika, a walorów smakowych dodają prawdziwe wiórki kokosowe zatopione w białej czekoladzie i delikatna słodycz erytrytolu.
W produkcie AMIX KetoLean Keto Coco Bar znajdziesz najwyżej jakości kwasy tłuszczowe z oleju MCT. To średnio łańcuchowe kwasy tłuszczowe o krótkich łańcuchach węglowych. Wchłaniają się one bezpośrednio z przewodu pokarmowego do naczyń krwionośnych wątroby. Wersja sproszkowana nie powoduje problemów trawiennych, jak często ma to miejsce w wersji MCT w płynie. GoMCT® użyte w produkcie Amix, zawiera czyste kwasy tłuszczowe MCT C8 i C10, najskuteczniejsze w konwersji do ketonów, niedostępne w produktach konkurencji.
Sposób użycia KetoLean Keto Coco Bar Amix 40g:
Spożywać jako przekąskę, dodatek do kuloodpornej kawy, lub jako zamiennik posiłku. Spożycie w nadmiernych ilościach może wywołać efekt przeczyszczający. Oddzielony tłuszcz nie jest wadą produktu, to naturalny proces w przypadku oleju kokosowego.
UWAGA!!! Nie należy przekraczać zalecanej dziennej porcji do spożycia. Produkt nie może być stosowany przez osoby uczulone na którykolwiek z jego składników. Przechowywać w miejscu niedostępnym dla małych dzieci. Przechowywać w miejscu suchym w temperaturze pokojowej w szczelnie zamkniętych opakowaniach.
Składniki KetoLean Keto Coco Bar Amix 40g:
Wielkość opakowania: 40g
Wielkość porcji: 40g
Ilość porcji w opakowaniu: 1
-smak ciemna czekolada z migdałami: susz kokosowy 13,5%, nasiona słonecznika 11,3%, Fibersol®-2 (rozpuszczalny błonnik kukurydziany) 10,3%; masło kakaowe, tłuszcz roślinny (olej z ziaren palmowych, olej palmowy i shea w różnych proporcjach); słodzik: erytrytol; hydrolizat kolagenu, woda, izolat białka sojowego, średniołańcuchowe trójglicerydy goMCT ™ 5,5% (olej kokosowy; substancja utrzymująca wilgoć: guma arabska; substancja przeciwzbrylająca: krzemionka); pestki migdałów 4%; środek utrzymujący wilgoć: gliceryna; soja kakaowa (białko sojowe , kasza ryżowa, cukier, kakao w proszku, mąka sojowa, sól, aromat); proszek kakaowy, emulgator: lecytyna sojowa; aromat, przeciwutleniacz: mieszanka tokoferoli D; słodzik: sukraloza. Ostrzeżenie alergenowe: może zawierać śladowe ilości mleka, jaj, glutenu, skorupiaków i orzeszków ziemnych.
Zawartość
|
W 100 g
|
W porcji 40 g
|
Wartość energetyczna
|
2031 kJ / 489 kcal
|
812 kJ / 196 kcal
|
Tłuszcze
|
34,9 g
|
13,9 g
|
Nasycone kwasy tłuszczowe
|
17,4 g
|
6,9 g
|
Węglowodany
|
18,2 g
|
7,3 g
|
Cukry
|
0,7 g
|
0,3 g
|
Błonnik
|
11,5 g
|
4,6 g
|
Białka
|
19,9 g
|
7,9 g
|
Sól
|
0,3 g
|
0,12 g
|
%RWS – referencyjna wartość spożycia
-smak biała czekolada z nerkowcami: susz kokosowy 15%, Fibersol®-2 (rozpuszczalny błonnik kukurydziany) 11,6%; słodzik: erytrytol; nasiona słonecznika 9%, masło kakaowe, woda, tłuszcz roślinny (olej palmowy, olej palmowy i shea w różnych proporcjach); hydrolizat kolagenu, izolat białka sojowego, średniołańcuchowe trójglicerydy goMCT ™ 5,5% (olej kokosowy; humektant: guma arabska; substancja przeciwzbrylająca: krzemionka); orzechy nerkowca 5%, substancja utrzymująca wilgoć: glicerol; chrupki sojowe ( izolat białka sojowego, skrobia z tapioki, chlorek sodu), aromat, regulator kwasowości: kwas cytrynowy; przeciwutleniacz: mieszanka tokoferoli D; chlorek sodu, substancja słodząca: sukraloza. Ostrzeżenie alergenowe: może zawierać śladowe ilości mleka, jaj, glutenu, skorupiaków i orzeszków ziemnych.
Zawartość
|
W 100 g
|
W porcji 40 g
|
wartość energetyczna
|
1987 kJ / 479 kcal
|
795 kJ / 191 kcal
|
Tłuszcze
|
33,1 g
|
13,2 g
|
Nasycone kwasy tłuszczowe
|
16,8 g
|
6,7 g
|
Węglowodany
|
19,3 g
|
7,7 g
|
Cukry
|
0,6 g
|
0,3 g
|
Błonnik
|
12,4 g
|
4,9 g
|
Białka
|
19,7 g
|
7,9 g
|
Sól
|
0,3 g
|
0,12 g
|
%RWS*- referencyjna wartość spożycia