Producenci

Newsletter

Vitargo

Vitargo - to preparat opatentowany, o charakterze ultra-hipotonicznym, który tworzą węglowodany złożone o niskiej osmolarności uzyskiwane ze skrobi jęczmiennej, posiadające jednocześnie dużą masę cząsteczkową. Jego specyfika polega na bardzo szybkim uzupełnieniu glikogenu w mięśniach w porównaniu z cukrami prostymi, niezaleganiu w żołądku – co p...

Vitargo - to preparat opatentowany, o charakterze ultra-hipotonicznym, który tworzą węglowodany złożone o niskiej osmolarności uzyskiwane ze skrobi jęczmiennej, posiadające jednocześnie dużą masę cząsteczkową. Jego specyfika polega na bardzo szybkim uzupełnieniu glikogenu w mięśniach w porównaniu z cukrami prostymi, niezaleganiu w żołądku – co pozwala na uniknięcie wzdęć, uczucia pełności czy innego dyskomfortu ze strony układu trawiennego. Zazwyczaj do Vitargo dodawane są odpowiednio dobrane elektrolity, co zapewnia również, oprócz uzupełnienia glikogenu w mięśniach, optymalne nawodnienie organizmu.

Jak pisze sam producent Vitargo® jest bez wątpienia lepszym źródłem energii , wśród węglowodanowych napojów sportowych, niż te zawierające: glukozę, fruktozę, maltodekstrynę, kukurydzę woskową, skrobię modyfikowaną, sacharozę. Szczególnie zalecane jest spożywanie Vitargo bezpośrednio po treningu, celem odbudowania glikogenu, jak również przed i w trakcie wysiłku, czyli wtedy, kiedy istnieje zwiększone zapotrzebowanie organizmu na dostarczenie lekkostrawnych, szybko-wchłanialnych węglowodanów, bez obaw o reakcję ze strony układu pokarmowego.

Vitargo doskonale sprawdza się w okresach szczególnie intensywnych treningów lub zwiększonej ich częstotliwości, gdy szybkość regeneracji jest priorytetem i warunkiem umożliwiającym podjęcie kolejnego wysiłku, minimalizując możliwość przetrenowania.

Więcej
top