Producenci

Newsletter

Jabłczan diargininy

Jabłczan diargininy (Diarginine malate) – jest to związek łączący cząsteczkę argininy z kwasem jabłkowym (na jedną cząsteczkę argininy przypadają dwie kwasu jabłkowego). Ma to zapewnić większą biodostępność niż tradycyjnej L-argininy. Zwiększony potencjał energetyczny związku wynika z dostarczenia kwasu jabłkowego uczestniczącego w cyklu Krebsa.
Jabłczan diargininy poprawia wytrzymałość treningową co jest istotne zwłaszcza w okresach wyczerpujących okresów treningowych o wzmożonej intensywności. Stymuluje syntezę tlenku azotu, co przekłada się na zwiększoną „pompę mięśniową”, z wszystkimi korzyściami, które jej towarzyszą.


Jabłczan diargininy rzadko występuje jako samoistny suplement, najczęściej jest jednym z bardzo istotnych składników produktów złożonych, zazwyczaj wieloskładnikowych preparatów przedtreningowych.

top