Producenci

Newsletter

Jojoba Seed Extract

Olej jojoba (Jojoba Seed Extract) - to żółto-złoty wosk, otrzymywany z nasion krzewu jojoba, czyli simondsii kalifornijskiej, pochodzącej z Meksyku. Olej jojoba, tak jak i ekstrakty z jego nasion, mają zastosowanie głównie w przemyśle kosmetycznym. Olejek jojoba jest doskonale wchłaniany przez skórę.

Działanie: wzmacnia cement międzykomórkowy, zapobiegając wysuszaniu się cery. Pomaga w walce z trądzikiem, rozstępami, łupieżem, poparzeniem słonecznym. Ojej jojoba działa regulująco na skórę, jest dobry na cerę tłustą, ponadto zmniejsza przetłuszczanie się skóry. Dzięki wysokiej zawartości witaminy E ma również działanie regeneracyjne i antyoksydacyjne.

top