Producenci

Newsletter

Otręby owsiane

Otręby owsiane (Oats) - to produkt, powstały w wyniku przemiału zbóż, w tym wypadku owsa. Inne produkty przemiału zbóż to mąka i kasza. Otręby owsiane zawierają znaczną ilość błonnika, witamin, węglowodanów, białka, tłuszczy i soli mineralnych, przez co wspierają funkcjonowanie przewodu pokarmowego. Codzienne śniadanie z otrębów owsianych (ale też z pszenicy, żyta, ryżu, gryki) to doskonała profilaktyka w chorobach układu pokarmowego, takich jak rak jelita grubego, hemoroidy, rak żołądka, zaparcia. Otręby pozwalają na na regulację wypróżnień. Dzięki tym właściwościom i dużej zawartości odżywczej, otręby powinny być włączone do codziennej diety każdej osoby, która dba o swoje zdrowie - nie tylko sportowców. Otręby owsiane ponadto zapewniają długie uczucie sytości, przez co są polecane dla osób z problemami z nadwagą, które poszukują posiłków sycących i pełnych witamin, a do tego w dużej części nie są przyswajalne przez organizm, zmniejszając kaloryczność produktu. Warto włączyć otręby owsiane do swojego jadłospisu.

top