Brak dostępnych produktów.
Bądźcie czujni! W tym miejscu zostanie wyświetlonych więcej produktów w miarę ich dodawania.
Wróć do strony głównej Brak dostępnych produktów.
Bądźcie czujni! W tym miejscu zostanie wyświetlonych więcej produktów w miarę ich dodawania.
Wróć do strony głównej Monohydraty, jabłczany, chlorowodorki, chelaty magnezowe, czy stacki kreatynowe - wszystkie dostępne na rynku formy kreatyny, nieodzownego suplementu w treningu siłowym
Laktoza (Lactose) - to organiczny związek chemiczny z grupy węglowodanów, dwucukier, występujący w mleku. Laktozę otrzymuje się z serwatki, która jest półproduktem powstałym podczas wytwarzania sera. Laktoza wykorzystywana jest w przemyśle farmaceutycznym, spożywczym i pirotechnice. Badania wykazały, że niemal 70% osób dorosłych w jakimś stopniu nie toleruje laktozy. W Polsce występuje ona u 1,5% niemowląt, co jest dobrym wynikiem - w Grecji jest to aż 38%, w Niemczech 15%, a w Wielkiej Brytanii 6-34% w zależności od badań. Laktoza występuje w produktach mlecznych, takich jak maślanka, sery, twarogi, lody, masło, a także w niektórych innych produktach spożywczych, jak pieczywo, czekolady, ciasta. Najlepiej tolerowaną laktozą jest taka, która uległa fermentacji, np. jako jogurt. Dieta dla osób z nietolerancją laktozy polega głownie na ograniczeniu produktów z tym składnikiem i zastąpienie ich innymi produktami, ale nie tylko. W wypadku takiej sytuacji, najlepiej skontaktować się z lekarzem.
check_circle
check_circle