Producenci

Newsletter

CLA

CLA (Sprzężony Kwas Linolowy) to organiczny związek chemiczny należący do gtrupy nienasyconych kwasów tłuszczowych. Naturalnie występuje w tłuszczu mleka krowiego, produktach mlecznych oraz mięsie pochodzącym od zwierząt przeżuwających. CLA posiada sporo prozdrowotnych własciwość: pomaga w walce z nowotworami, wpływa na obniżenie poziomu cukru i tłuszczów we krwi, zwiększa odporność organizmu przez copomaga stłumić dolegliwośći związane z astmą i alergiami. Obniża poziom trójglicerydów, cholesterolu i cukru we krwi.

CLA stosowany jest w suplementacji ze względu na pozytywny wpływ na metabolizmie tłuszczu i białka. Przyspiesza utratę tkanki tłuszczowej, wykazuje działanie antykataboliczne podobne do BCAA, jest mocnym antyoksydantem. Przyjmowanie CLA w czasie odchudzania korzystnie wpływa na samopoczucie. CLA hamuje odkładanie się tłuszczu, a także zwiększa jego wykorzystywanie na energię.

Jest 1 produkt.

Kategorie CLA

top