Katalog

Producent v
Smak v
Forma v

Producenci

Newsletter

Jabłczan cytruliny

Jabłczan cytruliny (Citrulline malate) – powstaje w wyniku połączenia aminokwasu cytruliny i kwasu jabłkowego. Sama cytrulina usuwa amoniak – wskutek czego zmniejszamy i opóźniamy efekt zmęczenia. Kwas jabłkowy natomiast uczestniczy w przemianach energetycznych. W połączeniu wzmacniają zdolności wysiłkowe , poprawiają skurcze włókien mięśniowych...

Jabłczan cytruliny (Citrulline malate) – powstaje w wyniku połączenia aminokwasu cytruliny i kwasu jabłkowego. Sama cytrulina usuwa amoniak – wskutek czego zmniejszamy i opóźniamy efekt zmęczenia. Kwas jabłkowy natomiast uczestniczy w przemianach energetycznych. W połączeniu wzmacniają zdolności wysiłkowe , poprawiają skurcze włókien mięśniowych oraz zmniejszają odczucie zmęczenia. Jabłczan cytruliny wpływa na równowagę kwasowo-zasadową. Przyspiesza regeneracje organizmu ułatwiając tym samym przygotowanie do kolejnego wysiłku fizycznego. Ma szerokie zastosowanie u osób uprawiających sport zarówno siłowy jak i wytrzymałościowy. Żeby w pełni wykorzystać potencjał jabłczanu, należy przyjmować go przed treningiem w dawce ok 3-6 gramów. Wielką zaletą jego przyjmowania jest brak skutków ubocznych , dlatego nawet bardziej doświadczeni sportowcy mogą zwiększać przyjmowane dawki nawet do 10g.

Więcej
Jest 4 produktów.

Kategorie Jabłczan cytruliny

top