PEAK Yummy Protein Pudding 360g
PEAK Yummy Protein Pudding od Peak Nutrition
Wyjątkowy pudding PEAK Yummy Protein Pudding dostarcza prawie 80% wysokiej jakości białka, które składa się z kazeinianu wapnia, białka mleka i białka serwatki . Ta zbilansowana kompozycja zapewnia „formułę o wydłużonym czasie uwalniania”, która umożliwia długotrwałe dostarczanie białka.
PEAK Yummy Protein Pudding jest idealnym przysmakiem wieczorem, na przykład przed snem, aby zapewnić solidną dawkę aminokwasów w nocy, a tym samym wspierać budowę i utrzymanie masy mięśniowej. Wysoka zawartość białka wspomaga również utrzymanie zdrowych kości, co ma ogromne znaczenie dla wszystkich aktywnych osób.
Niewątpliwym atutem PEAK Yummy Protein Pudding jest znikoma zawartość tłuszczu i cukru, dzięki czemu ten pyszny pudding sprawdzi się nawet w najbardziej rygorystycznych dietach.
Wizualizacja produktu:
Właściwości:
- PEAK Yummy Protein Pudding 360g, który służy do przygotowania pysznego deseru;
- Szybki i łatwy w przygotowaniu deser Minimalna zawartość tłuszczu i cukru w porcji;
- Wysoka zawartość pełnowartościowego białka;
- Dostarcza wapnia;
- Wspiera mocne kości;
- Wspomaga budowę i utrzymanie masy mięśniowej.
Sposób użycia:
Wymieszaj 30 g proszku (ok. 2 miarki) z 200 ml wody lub chudego mleka w shakerze i mocno wstrząsaj, aż do uzyskania pożądanej konsystencji.
UWAGA! Nie należy przekraczać zalecanej dziennej porcji do spożycia. Produkt nie może być stosowany przez osoby uczulone na którykolwiek z jego składników. Przechowywać w miejscu niedostępnym dla małych dzieci. Przechowywać w miejscu suchym w temperaturze pokojowej w szczelnie zamkniętych opakowaniach.
Skład:
Smak czekoladowy: kazeinian wapnia, proszek kakaowy (odtłuszczone), zagęszczacz (karboksymetyloceluloza, ksantan), odtłuszczone mleko w proszku, aromat, dekstroza, sól, substancja słodząca (sukraloza, acesulfam-K), laktaza (z Aspergillus oryzae)
Smak waniliowy: kazeinian wapnia w proszku, odtłuszczone mleko w proszku, zagęszczacz (karboksymetyloceluloza, guma ksantanowa), aromat, dekstroza, sól, substancja słodząca (sukraloza, acesulfam-K), laktaza (z Aspergillus oryzae), barwnik (ryboflawina)
- Wielkość opakowania: 360g
- Wielkość porcji: 30g
- Ilość porcji w opakowaniu: 12
Wszelkie materiały (treści, teksty itp.) przedstawione w sklepie Mateusz Michalski Firma Handlowo Usługowa "HERKULES" Tanie Odżywki eksport-import w obrębie domen: www.tanie-odzywki.pl oraz www.tanieodzywki.pl są objęte prawem autorskim i podlegają ochronie na mocy „Ustawy o prawie autorskim i prawach pokrewnych” z dnia 4 lutego 1994 r. (tekst ujednolicony: Dz.U. 2006 nr 90 poz. 631).
Kopiowanie, przetwarzanie, rozpowszechnianie tych materiałów w całości lub w części bez zgody autora jest zabronione.
Wartość odżywcza |
|||
---|---|---|---|
12 porcji w opakowaniu | |||
Porcja | 30g | ||
Kalorie | |||
% ZDS* | |||
SaponinySaponiny - Encyklopedia składników Saponiny (Saponins) - to substancje klasyfikowane jako glikozydy, czyli pochodne cukrów. Ich budowa pozwala wyróżnić aglikon – składnik niecukrowy i glikon czyli cukier, które połączone są tzw. wiązaniem glikozydowym. Saponiny są wytwarzane są przez niektóre rośliny. Z racji posiadanych właściwości łatwego tworzenia piany są szeroko stosowane przy produkcji środków piorących i mydeł. Podstawowa klasyfikacja saponin: Saponiny zarówno triterpenowe jak i sterydowe znajdują zastosowanie w przemyśle medycznym – są składnikami leków oraz w są popularnymi składnikami niektórych suplementów diety. Ich działanie jest bardzo zróżnicowane. Niektóre działają przeciwgrzybicznie, przeciwwirusowo, przeciwzapalnie i oczyszczają organizm. Inne poprawiają procesy trawienne, poprzez wzmaganie wydzielania soków trawiennych oraz żółci. Jeszcze inne charakteryzują się działaniem moczopędnym bądź wykrztuśnym. Saponiny steroidowe dzięki oddziaływaniu mikroflory jelitowej stymulują organizm do zwiększenia ilości produkowanych hormonów – głównie testosteronu, androsteronu i progesteronu. Saponiny podawane w zbyt dużych dawkach mogą być niebezpieczne dla zdrowia. W skrajnych przypadkach mogą doprowadzić do trwałych uszkodzeń nerek, wątroby bądź serca. Przykłady roślin bogatych w saponiny triterpenowe: żeń szeń - korzeń, owoc kasztanowca, korzeń lukrecji, ziele bluszczu, ziele połonicznika, nagietek lekarski. Przykłady roślin zawierających saponiny steroidowe: Tribulus terrestris, czarnuszka , kozieradka, sarsaparilla, psianka. |
W porcji 30g | %RWS | |
Wartość energetyczna | 437 kJ / 104 kcal | * | |
Omega 3Omega 3 - Encyklopedia składników Omega 3 - Nienasycone kwasy tłuszczowe, pełniące niezwykle ważną rolę w odżywianiu się człowieka. W wielu badaniach wykazano silne działanie przeciwnowotworowe kwasów tłuszczowych omega-3, spowalniających starzenie się komórek, zmniejszających ryzyko zawałów serca i wiele innych. Kwasy omega 3 to przede wszystkim DHA (dokozaheksaenowy) i EPA (eikozaptentaenowy), które tworzą podstawy naszego mózgu i stanowią 60% tłuszczów niezbędnych do jego funkcjonowania. Odpowiadają również za siatkówkę oka i biorą udział w procesach spermatogenezy, czyli zachowują ruchliwość plemników. W dawkowaniu ważna jest odpowiednia proporcja omega-3 i omega-6 w diecie. Nadmiar obu kwasów może być szkodliwy, dlatego należy uważać podczas dawkowania. Nienasycony kwas tłuszczowy Omega 3 występuje przede wszystkim w olejach rybnych – z łososia, wątroby dorsza (tzw. tran), śledzia, czy sardynek, oraz roślinnych, takich jak olej lniany, olej z pachnotki, rzepakowy, sojowy, z gorczycy sarepskiej czy orzechów włoskich. Kwasy omega-3 można również suplementować, dzięki licznie dostępnym na rynku preparatom. |
0,4 g | * | |
w tym kw. tł. nasycone | 0,3 g | * | |
WęglowodanyWęglowodany - Encyklopedia składników Węglowodany (Carbs) - to organiczne związki chemiczne składające się z węgla, wodoru i tlenu, inaczej nazwane sacharydami lub cukrami. Dzielą się one na węglowodany przyswajalne i nieprzyswajalne - oba są potrzebne naszemu organizmowi do prawidłowej pracy. Inny podział mówi o cukrach złożonych i prostych, z których tylko te pierwsze są pożądanym składnikiem diety. Węglowodany to główne źródło energii, niezbędne zwłaszcza dla pracy mózgu, dlatego wykluczanie ich z diety, nawet tej odchudzającej, to często pojawiający się błąd. Zapotrzebowanie organizmu na ten składnik w diecie wynosi 50-60% całkowitego zapotrzebowania. Zamiast eliminacji cukrów lepiej skupić się na właściwym ich wyborze - zamiast białego pieczywa wybrać ten ziarnisty, zamiast białego ryżu pełnoziarniste kasze, które sycą i zawierają mnóstwo cennych dla organizmu składników mineralnych. Takie węglowodany służą naszemu zdrowiu i szczupłej sylwetce, dlatego powinny być dostarczane do organizmu każdego dnia. Polecane produkty i producenci: |
1,7 g | * | |
w tym cukry | 1,0 g | * | |
BiałkoBiałko - Encyklopedia składników Białko to jeden z trzech makroskładników pokarmowych (obok węglowodanów i tłuszczy), inaczej polipeptyd (peptyd długołańcuchowy). Bez względu na źródło, czy profil aminokwasowy 1g białka dostarcza zawsze 4kcal. Z punktu widzenia sportowca, czy po prostu osoby aktywnej fizycznie, odpowiednio dobrana podaż i źródła tego makroskładnika ma szczególnie istotne znaczenie. Warto dodać, ze wysokiej jakości koncentraty serwatkowe z tytułu posiadania śladowej ilości laktozy zawierają w swoim składzie kompleksy enzymów trawiennych (w tym laktazę). |
23 g | * | |
SódSód - Encyklopedia składników Sód (Sodium) - to pierwiastek, niezbędny do życia ludzi, zwierząt i niektórych roślin. Jest zaliczany do elektrolitów, obok magnezu, potasu i wapnia. Sód reguluje gospodarką wodną organizmu, razem z potasem odpowiada za prawidłowe przenoszenie impulsów nerwowych oraz skurczów-rozkurczów mięśniowych. Razem z chlorem i potasem utrzymuje prawidłową regulację kwasowo-zasadową organizmu. Zwiększa wydzielanie soków trawiennych. Stężenie jonów sodu we krwi, które uznaje się za prawidłowe wynosi od 136 do 145 mmol/l. Najbardziej znanym źródłem sodu jest sól kuchenna. Stężenie tego pierwiastka w soli wynosi około 40% jej wagi. Wiele osób uważa, że obecność sodu w diecie należy wyeliminować do zera, ponieważ jej nadmiar w organizmie prowadzi do wielu niebezpiecznych konsekwencji natury zdrowotnej. To twierdzenie nieuprawnione, ale generalnie w społeczeństwach obserwuje się nadmiar spożywania tego pierwiastka, co wynika z powszechności dodawania sodu do pożywienia jako jednego z najbardziej popularnych składników konserwujących, szczególnie w żywności wysoko-przetworzonej (wędliny, sery, przyprawy, ryby, kolorowe napoje, chipsy itd.). Dlatego bardzo istotna jest kontrola ilości spożywanego sodu. Nadmiar sodu w organizmie to tzw. hipernatermia. Skutkuje ona zwiększonym zatrzymywaniem wody w organizmie, co powoduje rozwój nadciśnienia tętniczego krwi, sprzyja pojawianiu się obrzęków, szczególnie kończyn dolnych, zwężeniu ulegają naczynia krwionośne. Długotrwałe dostarczanie zbyt dużej ilości sodu znacznie zwiększa prawdopodobieństwo udarów i wylewów krwi do mózgu i zdaniem wielu specjalistów sprzyja występowaniu nowotworów żołądka. Ze względu na wspomnianą wszechobecność sodu w pożywieniu, znacznie rzadziej dochodzi do niedoboru sodu w organizmie, ale podobnie jak w przypadku jego nadmiaru, również ten stan jest bardzo groźny dla zdrowia, a nawet życia. Stan niedoboru sodu to tzw. hiponatremia. Zazwyczaj ze stanem takim można mieć do czynienia wskutek szczególnie nasilonych biegunek, wymiotów, długotrwałego wysiłku połączonego z dużą potliwością (stąd zwiększone zapotrzebowanie na sód osób regularnie trenujących), nieprawidłowej pracy nerek, stosowaniu środków diuretycznych. Można wtedy odczuwać szybką męczliwość organizmu, często występują skurcze i drżenie mięśni, pojawiają się kłopoty z kojarzeniem, zapamiętywaniem, koncentracją uwagi. Powszechnie odczuwane są bóle głowy, występowanie utraty apetytu i znaczne obniżenie ciśnienia krwi. Wzrasta ryzyko udarów cieplnych i porażeń słonecznych. |
0,5 g | * |
Opinie
Rekomendacji naszych użytkowników
(brak oceny)
Masz ten produkt?
Dodaj pierwszą opinię dla PEAK Yummy Protein Pudding 360g
Na razie nie dodano żadnej recenzji.Dołącz do nas!
Aby dodać opinię o produkcie, zaloguj się na swoim koncie, przejdź do karty zakupionego produktu i otwórz zakładkę "Opinie"
Po zatwierdzeniu opinii, pojawi się ona w karcie produktu, a Ty możesz zyskać dodatkowe rabaty!